Life

Vorkje prikken met Warren Buffett? Kan: voor meer dan 3,2 miljoen

31 mei 2018 12:15

Warren Buffett drinkt een blikje cola. Beeld © EPA

Voor extreem grote fans van Warren Buffett met buitengewoon diepe zakken is er goed nieuws. Op eBay kun je een lunchdate met de superbelegger kopen. Maar dan moet je wel een paar miljoen meenemen.

Buffett, die al decennialang aan het hoofd staat van investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, wordt door veel beleggers als een halfgod gezien en zijn koopadviezen zijn invloedrijk. Dus mag een exclusieve tête-à-tête wat kosten.

Meer dan 3,2 miljoen dollar

Zaterdag sluit de veiling, maar nu al staat het hoogste bod op 3,2 miljoen dollar. En dat kan in de laatste twee dagen natuurlijk nog aanzienlijk oplopen.

De multimiljardair veilt zichzelf ieder jaar voor een lunch met een gulle gever. Het geld druppelt niet in de oceaan van Buffetts vermogen, maar wordt geschonken aan een organisatie in San Francisco die mensen uit de put helpt die aan de grond zijn geraakt.

Zeven vrienden

De grote vraag: wat krijg je nou eigenlijk voor al dat geld? Eerst van al dus de lunch. Die kan plaatsvinden in Buffetts lievelingsrestaurant, steakhouse Smith & Wollenksy in New York, maar in de voorwaarden staat dat de plek in onderling overleg wordt afgesproken.

Als je ze hebt en je bent in een gulle bui, mag je ook nog zeven vrienden meenemen. Die moeten zich trouwens wel een beetje gedragen hebben: iedereen wordt onderworpen aan een achtergrondcheck.

Kleine letterjes

Als je vrienden een 'publiciteitsrisico' voor de miljardair vormen, kunnen ze fluiten naar hun maal met Buffett. En aangezien het volledige bedrag ten gunste komt van goede doel Glide, moet je wel nog gewoon zelf je hotel en vervoer betalen.

En ja, als je dan toch miljoenen stuk gaat slaan, kun je dat maar beter doen met de gedachte dat het uiteindelijk vooral voor het goede doel is, want de annuleringsvoorwaarden zijn niet supergunstig.

Is Buffett ziek op de geplande dag of ben je zelf ziek? Helaas, geld weg.

Betalen in aandelen

Omdat het een schenking is aan goede doelen kunnen vermogende Amerikanen het bedrag aftrekken van de belasting als gift, dat scheelt weer aanzienlijk. Voor Nederlanders gaat die vlieger niet op. Maar, als Glide toestemming geeft, mag je het bedrag wel (deels) in aandelen afrekenen. 

Bron • RTL Z