Life

John de Mol vergroot zijn belang in Delta Lloyd

Karin Husslage • 25 februari 2016 07:18 @karinhusslage

Beeld © ANP/KIPPA

John de Mol heeft zijn belang in Delta Lloyd vergroot van 3,02 naar 5,02 procent, blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten.

Het kapitaalbelang en stemrecht dat De Mol heeft in de verzekeraar is nu 5,02 procent. Hij stapte begin februari in met een aandeel van 3,02 procent, na een 'rampjaar' voor de verzekeraar. "Delta Lloyd is natuurlijk heel hard weggezakt de afgelopen paar jaar dus hij kan het eigenlijk voor een prikkie kopen", reageerde beurscommentator Durk Veenstra. "Het blijft een gok, maar de beste man heeft natuurlijk diepere zakken dan de gemiddelde Nederlander. Dus die kan wel een gokje wagen."

12 miljoen verlies
En een gok, dat bleek het zeker te zijn: twee weken later verloor de mediamagnaat 12 miljoen op zijn aandelen, toen de koers van Delta Lloyd in een week tijd met 30 procent kelderde. Rond Delta Lloyd heerst een negatief sentiment vanwege een voorgenomen aandelenuitgifte, bedoeld om de buffers van het bedrijf te versterken. Volgens geruchten zouden de belangrijkste aandeelhouders, waaronder De Mol, er een stokje voor willen steken, uit angst voor verwatering van hun aandelenkapitaal.

Gisteren maakte het bedrijf bekend aandelen uit te willen geven voor 650 miljoen euro, in plaats van de eerder aangekondigde 1 miljard euro. Op 16 maart wordt een aandeelhoudersvergadering gehouden waarin De Mol en andere aandeelhouders nog roet in het eten kunnen gooien.

Delta Lloyd is niet het enige bedrijf waarin de miljardair een belang heeft; hij zit ook in andere aan de Amsterdamse beurs genoteerde ondernemingen, zoals PostNL en TomTom.

 

Bron • RTL Z