Life

EBA waarschuwt banken bonusregels niet te omzeilen

15 oktober 2014 14:33

Europese banken moeten stoppen met het omzeilen van bonusbeperkingen met bijzondere beloningsvormen voor topmanagers, waarschuwt de Europese bankentoezichthouder EBA.


Zulke beloningsvormen stroken niet met de geldende Europese regels voor bonussen die te riskant gedrag moeten tegengaan.

De EBA stelde woensdag in een rapport dat 39 grote banken in Europa zogenaamde vergoedingen hebben ingevoerd op basis van de 'rol' van topmanagers of de 'marktwaarde', als een vaste aanvulling op het basissalaris. Deze vergoedingen zouden niet worden geraakt door de bonusbeperkingen.

Anders dan bonussen worden deze vergoedingen, die zijn gebaseerd op de rol, verantwoordelijkheid en senioriteit van de bankiers, niet op basis van prestaties vastgesteld. Toch moeten ze volgens de EBA meestal worden aangemerkt als variabele beloning, omdat ze vaak discretionair, herroepbaar en niet permanent zijn.

Om als 'vaste beloning' door het leven te kunnen gaan, moeten de vergoedingen onder andere een vooraf bepaald bedrag blijven, niet aansporen tot het nemen van risico en niet herroepbaar zijn, stelt de EBA.

In een bijgevoegde opinie maant EBA nationale toezichthouders om te zorgen dat banken dit soort beloningen voor het einde van het jaar als variabele beloning aanmerken in hun beloningsbeleid, om te voorkomen dat ze het bonusplafond omzeilen.

Volgens de EU-regels die in 2013 werden ingevoerd, mogen banken niet langer 'standaard' bonussen uitkeren die hoger zijn dan het jaarsalaris. Met toestemming van aandeelhouders mag de bonus nog wel worden opgerekt tot twee keer het jaarsalaris.

De bonusbeperkingen stuitten op hevige bezwaren uit Londen, het grootste financiele centrum van Europa. De Britten waarschuwden bij herhaling dat banken de EU zouden verlaten om deze regels, terwijl het financiele systeem er niet veiliger op werd.

Maar eurocommissaris Michel Barnier verwelkomde de uitspraken van de EBA. "De invoering van dit soort beloningsvormen geeft een zeer slecht signaal af aan de rest van de samenleving en drukt uit dat banken de lessen van de financiele crisis niet hebben geleerd en hun cultuur niet hebben aangepast aan het veranderde toezichtsklimaat."

In Nederland worden de bonussen ook beperkt, als het aan minister Dijsselbloem zou liggen, tot maximaal 20% van het jaarsalaris. Het Nederlandse bonusbeleid voor banken is daarmee een van de strengste in Europa.

Bron • Dow Jones