Life

'Komst van Elbers als CEO moet KLM's winstgevendheid kracht bijzetten'

16 oktober 2014 16:07

Door Ellen Proper


Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Met het oog op de crisis bij de Nederlandse tak KLM van Air France-KLM (AF.FR) zien onderhandelingspartners van KLM het gedwongen aftreden van Camiel Eurlings, die woensdag per direct is vervangen door Pieter Elbers als nieuwe CEO van KLM, als gunstig voor de winstgevendheid. KLM-veteraan Elbers moet beter in staat zijn het hoofd te bieden aan de prangende dilemma's, waar de Europese traditionele luchtvaarder onder gebukt gaat.

"In ruil voor een 0%-groei in de salarissen werd ons bij de CAO-onderhandelingen voor 2013 en 2014 winstgevendheid beloofd, onder meer door het terugdringen van de kosten", zegt bestuurder Jan van der Brink van vakbond FNV Bondgenoten, die een groot deel van het grondpersoneel van KLM vertegenwoordigt, tegen Dow Jones. "De rendementen blijven echter fors achter, waar de aanstelling van Elbers mogelijk een ommekeer kan brengen. Elbers heeft herhaaldelijk bewezen dit goed te kunnen."

"De heer Eurlings is goed, alleen is dit niet genoeg voor de situatie waar het bedrijf momenteel in zit", zegt Bob van der Wal, bestuursvoorzitter van de Vereniging van Hoger KLM Personeel (VHKP) en voormalig HR-manager binnen KLM, tegen Dow Jones, die hiermee wijst op de noodzaak van actie omtrent zes dringende kwesties bij het luchtvaartconcern.

KLM heeft in Europa te kampen met de snelle groei van low-cost carriers in Europa, die in toenemende mate concurrentie vormen en de resultaten van de van oudsher nationale luchtvaartmaatschappijen steeds meer onder druk zetten. Plannen om de eigen low-cost dochter Transavia beter in de markt te zetten, om zelf ook te profiteren van de toenemende vraag naar goedkope vluchten, stuitten recentelijk op verzet en zijn in de ijskast gezet.

Intercontinentaal vormt de groei van steenrijke staatscarriers uit het Midden-Oosten een bedreiging voor de voortzetting van KLM in de huidige vorm, als belangrijke speler op intercontinentale vluchten, en daarmee mogelijk de levensvatbaarheid van de luchtvaarder, dat met zijn vestiging in Nederland slechts een kleine thuismarkt heeft. Met de aanstaande investering van golf-carrier Etihad in KLM's joint venture partner Alitalia, heerst de vrees dat vluchten die vertrekken van hubs in Italia naar bestemmingen wereldwijd via Abu Dhabi zullen plaatsvinden, waar deze momenteel veelal via de Amsterdamse luchthaven Schiphol op KLM-vluchten worden geleid.

"Er spelen grote belangen, die ook groter zijn dan de KLM", zegt Van der Wal. "Het gaat hier om de rechtstreekse toegang vanuit Nederland tot meer dan 60 prominente hoofdsteden".

De geopolitieke spanningen, met conflicten in Oekraïne en het Midden-Oosten, vormen daarnaast een groot punt van zorg, evenals de ebola- verspreiding, die in hoog tempo effect uitoefent op de luchtvaartsector. De samenwerking met het in 2004 gefuseerde Air France is een ander dringend aandachtspunt, gezien de aanhoudende verlieslatende activiteiten bij de Franse tak, en de recentelijke pilotenstaking daar, die een operationeel verlies van EUR500 miljoen opleverde voor de groep. Met de noodzakelijke verbeteringen in de kostenstructuur, waarbij operaties voor minder kosten moeten worden uitgevoerd, wordt vooralsnog geen voortgang geboekt.

Vier jaar geleden werd Eurlings bij KLM binnengehaald als hoofd van de vrachtdivisie, om vervolgens tweeeneenhalfjaar later de hoogste positie binnen het concern in te nemen. Terwijl de cariere van Eurlings zich tot dfan toe volledig in de gemeentelijke, regionale en landelijke Nederlandse politiek afspeelde, heeft Elbers sinds zijn aanstelling bij de KLM in 1992 een trackrecord binnen het luchtvaartconcern opgebouwd, met functies wereldwijd, waaronder die van general manager in Japan en Korea, en op het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen als hoofd netwerkstrategie en alliantie-ontwikkeling. Elbers is meegegroeid met het bedrijf en zou volgens Van der Wal "goede leiding en sturing kunnen geven aan KLM".

Waar Elbers met zijn aantreden als CEO in het huidige moeilijke klimaat voor KLM in de media wordt beschreven als een saneerder, verwerpt VHKP-bestuursvoorzitter Van der Wal dit beeld: "Ik ken zijn verleden ook, en ik zou hem niet beschrijven als saneerder, maar daarentegen als iemand met veel kunde, kennis en daadkracht."

FNV'er Van der Brink voorziet met het vertrek van Eurlings echter een harde lijn in de CAO-besprekingen, die eind november aanvangen. "Een van [Air France-KLM's] commissarissen sprak recentelijk uit dat er nu ook bezuinigd moet worden bij de KLM, en een paar dagen later volgt er een leiderschapwisseling." Van der Brink wijst erop dat Eurlings nadrukkelijk uitsprak geen conflict met de vakbonden te willen, terwijl "er een aantal zijn die dat niet schuwen". Eurlings heeft de afgelopen weken herhaaldelijk benadrukt dat de harde houding van het Franse management richting de Air France-piloten niet zal overwaaien naar Nederland. "Maar wij maken ons nu wel zorgen", zegt Van der Brink. "Hoewel wij nog niet precies weten hoe Elbers hier instaat. "Voor de onderhandelingen voor de nieuwe CAO, die 1 januari 2015 van kracht moet zijn, zet FNV in op een loonstijging van 3% op jaarbasis.

Eurlings bevond zich de afgelopen weken actief onder het KLM-personeel met de viering van het 95-jarig jubileum van 's werelds oudste luchtvaartmaatschappij. Van der Wal kan geen inzage geven in de vraag hoe lang het voornemen er al was om Eurlings te vervangen. "Antwoorden van mijn kant hierop zouden speculatief zijn", aldus Van der Wal, die het vertrek van Eurlings zelf woensdag te horen kreeg, voorafgaand aan de officiële aankondiging naar buiten toe.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; ellen.proper@wsj.com

-0

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

October 16, 2014 10:07 ET (14:07 GMT)

Copyright (c) 2014 Dow Jones & Company, Inc.

Bron • Dow Jones