Economie

Dijsselbloem: Wet bonusplafond werkt, maar er zijn uitzonderingen

Saskia van Huijgevoort • 05 september 2016 21:42 @Saskia_vanH

"Het mag ook een symbolisch bedrag zijn" Beeld © ANP

De aanpak van het bonusbeleid voor topfuncties bij banken en verzekeraars werkt, zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Toch zijn niet alle bonussen aan banden gelegd: de branche maakt soms nog wel gebruik van de uitzonderingen die er zijn. Onduidelijk is of deze terecht worden toegepast.

Sinds begin vorig jaar mogen banken maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris aan bonus uitkeren. Gehoopt wordt dat bankiers en verzekeraars minder grote risico’s nemen als ze minder hoge beloningen krijgen.

Over het algemeen werkte dat goed: waar ze in 2013 nog zo’n 50 procent van het vaste senior managementsalaris bedroegen, daalde deze vorig jaar naar amper 20 procent. Onder andere Rabobank en Delta Lloyd hebben hun beloningen flink omlaag geschroefd. De minister noemt de eerste effecten "positief".

Uitzonderingen

Toch hoeven instellingen zich niet altijd aan de wet te houden. In totaal werd in 10 procent van de gevallen een uitzondering gemaakt. In totaal komen 147.400 mensen in aanmerking voor een bonus. Voor 14.846 mensen is een uitzondering gemaakt. Toch had dit getal veel hoger kunnen uitvallen.

Instellingen hoeven zich bijvoorbeeld zich niet aan de voorgeschreven maximale bonus te houden als iemand niet (volledig) onder een cao valt. Zij mogen tot 100 procent van hun basissalaris krijgen. Zo kreeg één op de zeven werknemers van deze groep, een hogere bonus. Datzelfde geldt voor mensen die in Nederland voor een internationaal opererend hoofdkantoor werken (13 mensen kregen een hogere bonus, de groep telt bijna 60 mensen).

Deze uitzonderingsgevallen zijn vooral bedoeld voor specialisten, maar Dijsselbloem weet niet of banken de regels daarbij hebben nageleefd. Daarom draagt hij De Nederlandsche Bank op om voortaan ook de functies te registeren van mensen die een hogere bonus krijgen. "Zo komt er bij de evaluatie zicht of de beloningen hoger dan 20 procent inderdaad voornamelijk toekomen aan specialistische medewerkers", schrijft hij.

Concurrentiepositie

De wet is een van de strengste in Europa, maar heeft geen negatieve gevolgen op de buitenlandse concurrentiepositie, staat in de evaluatie. "De zorgen bestaan nog steeds, maar tot dusver zijn er geen signalen dat (negatieve) effecten zich in de praktijk voordoen", schrijft de minister. Banken en verzekeraars geven volgens Dijsselbloem aan dat ze geen problemen hebben met het aantrekken van geschikt personeel.

Het is echter nog wel te vroeg om definitieve conclusies te trekken, benadrukt hij. Toch is zijn eerste indruk wederom "positief".

Meer op rtlz.nl:

Bron • RTL Z