Life

Goldman Sachs: koop goud bij een verdere koersdaling

Erik Rezelman • 08 oktober 2016 14:10 @rezel

Beeld ©

Goud is bezig met een flinke rit in de achtbaan dit jaar. Begon een ounce (32 gram) goud aan het begin van het jaar op iets meer dan 1000 dollar, na een piek bijna 1400 dollar halverwege het jaar, staan we nu weer flink lager op 1260 dollar.

Goud verloor het afgelopen week 5 procent in waarde, de grootste daling in waarde sinds een jaar. Maar er is voor beleggers, en voor de goudbeheerders van DNB, licht aan het eind van de tunnel. De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stelt namelijk goud te kopen als de prijs onder de 1250 dollar is gezakt.

Goldman vindt de koersdaling, een reactie op de mogelijke renteverhoging van de centrale bank van Amerika de Fed, te groot.

Goud al eeuwenlang aantrekkelijk

Met goud in je kluis krijg je natuurlijk geen rente en/of dividend. En als de rente dan stijgt, dan wordt goud direct minder aantrekkelijk en dus minder waard.

Goldman stelt dat als goudprijs daalt tot onder 1250 dollar en dat er daardoor misschien ook een verkoopgolf op gang komt, dat dat een kans voor strategische aankopen is. Goldman ziet wereldwijd veel vraag naar goud en naar goudbaren. Vooral de aantrekkende vraag uit China moet in de toekomst goed zijn voor de prijs van een ounce goud.

Bron • RTL Z / Erik Rezelman