Personal finance

'Leasebedrijven bieden massaal groene auto aan om belastingvoordeel'

Saskia van Huijgevoort • 05 januari 2016 07:47 @Saskia_vanH

'Leasebedrijven bieden massaal groene auto aan om belastingvoordeel'
Afgelopen jaar was er een flinke run op de voordelige auto’s Beeld © Getty Images

Wie deze of volgende maand een nieuwe leaseauto mag uitzoeken, heeft een ruime keuze. Autoleasebedrijven hebben massaal gehamsterd om nog hybride-auto’s en spaardiesels met belastingvoordeel aan te kunnen bieden, schrijft dagblad Trouw.

De subsidieregeling waarbij leaseauto’s belastingvoordeel kregen, stopte per 1 januari. Alleen volledig elektrische auto’s vallen nog onder het volledige regime

Leaserijders kunnen echter nog tot en met 29 februari een nieuwe auto nemen met een kenteken uit 2015. Daardoor profiteren ze nog vijf jaar van het lagere tarief op CO2-zuinige auto’s.

Flinke run op leaseauto's afgelopen jaar
Afgelopen jaar was er een flinke run op de voordelige auto’s. In oktober waren de populaire modellen vrijwel allemaal op, bleek uit een rondgang van de redactie van Money Talks langs vijf grote leasemaatschappijen in Nederland. Vooral de populaire modellen zoals de Volvo XC90 en de Mercedes-Benz C-klasse 350 vlogen de deur uit.

In totaal steeg de oplevering van leaseauto’s in de eerste elf maanden van dit jaar met 26,3 procent naar 163.283 stuks. In dezelfde periode reden er zo'n 415.000 nieuwe auto’s de deur uit. Daarmee gaat het jaar in de boeken als één van de matigste verkoopjaren. Voor 2016 worden ook lage verkoopcijfers verwacht. 

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen