Personal finance

Huizenprijzen stijgen verder: +2,5 procent

Paul le Clercq • 21 september 2015 09:22 @Paul_le_Clercq

Huizenprijzen stijgen verder: +2,5 procent
Huizenprijzen stijgen al bijna een jaar met tussen de 2 en 2,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor Beeld © ANP

De huizenmarkt blijft het goed doen. Ook in augustus lagen de huizenprijzen hoger dan een jaar eerder, al stegen de prijzen vergeleken met juli maar licht.

Al sinds oktober vorig jaar zijn huizen tussen de 2 en 2,7 procent duurder dan in dezelfde periode van een jaar eerder. Huizen zijn nu net zo duur als in december 2003. Zeven jaar geleden stonden huizenprijzen op hun top, daarna volgde een daling tot het dieptepunt in augustus 2013.

In vergelijking met juli stegen de huizenprijzen in augustus gemiddeld gezien nog maar heel weinig: +0,4 procent tot 233.485 euro. Een maand eerder was dat nog 1,4 procent. Maar in augustus vorig jaar daalden de prijzen ten opzichte van de maand juli.

17 procent goedkoper dan in 2008, behalve in Amsterdam
In vergelijking met 2008 zijn huizen nog altijd 17 procent goedkoper. Maar dat is een gemiddelde. In Amsterdam waren huizen in het tweede kwartaal al duurder.

Woningtaxateur Calcasa verwacht dat ook in Haarlem en omgeving eengezinswoningen de prijsval die volgde op de crisis van 2008 volledig zal hebben goedgemaakt. Ook in andere plaatsen om Amsterdam en Haarlem zijn de prijsdalingen van huizen grotendeels weggewerkt. Dat geldt voor onder meer Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amstelveen en Velsen.

De woningmarkt draait vooral in de provincie Noord-Holland goed. Daarbuiten gaat het vooral in Utrecht prima.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen