Personal finance

Cashen in 2017? Dan moet je één van deze banen zoeken

09 januari 2017 12:11

Cashen in 2017? Dan moet je één van deze banen zoeken
Beeld © iStock

Is jouw goede voornemen om eens fatsoenlijk aan het banksaldo te gaan werken? Dan doe je er goed aan om Technisch Manager Marketing & Sales te worden. Of neem een van deze vier andere topbanen als het gaat om een goed salaris.

Ieder jaar stelt recruitmentbureau Hays een lijst op van goedbetaalde opkomende banen. De salarissen voor deze functies worden opgestuwd door een gebrek aan beschikbaar talent, complexiteit van het werk en de opkomst van nieuwe technologieën.

100.000 euro: Technische Manager Marketing & Sales

Volgens Hays is het goed boeren als Marketing- en Salesmanager in de technische en industriële sector. Zij zijn verantwoordelijk voor het (behalen van) de verkoopdoelstellingen en de interne samenwerking tussen verschillende afdelingen. Minpuntje: veel van deze vacatures zijn er niet, want mensen die het eenmaal tot deze functie hebben geschopt blijven er vaak lang zitten. Geef ze eens ongelijk, met een ton salaris per jaar.

80.000 euro: Business Intelligence Manager

De invulling van de functie Business Intelligence Manager kan per bedrijf nogal verschillen, schrijft Hays, maar je bent in ieder geval verantwoordelijk voor de verwerking van strategische data binnen je bedrijf. "BI-managers die technische kennis en bedrijfskundige inzichten weten te combineren met de juiste people skills zeer in trek."

75.000 euro: Risk Model Validator

Een wat? Een Risk Model Validator is een functie in de financiële sector. Hij of zij moet ervoor zorgen dat de risicomodellen deugen, en daarvoor is nogal wat technische kennis van financiële systemen nodig. Volgens Hays ligt het salaris hoog door de complexiteit van de functie en de schaarste aan kandidaten.

70.000 – 100.000 euro: Procurement en Sourcing Specialist IT

Een exotische titel, maar als je het in de vingers hebt kun je er goed mee verdienen. De PSS sluit inkoopcontracten af en adviseert het management over de IT-inkoop. Omdat je zowel van inkoop als van computerzaken veel verstand moet hebben, is het aantal kandidaten voor de functie dungezaaid.

70.000 – 100.000 euro: Supply Chain Manager / Demand Planner

Voor deze functies moet je vooral heel goed zijn met Excel en data-analyse. Het is jouw taak om precies in kaart te brengen hoeveel producten er in de toekomst verkocht gaan worden. Een goede Supply Chain Manager zorgt ervoor dat een bedrijf precies in huis heeft wat er nodig is om alle klanten te kunnen bedienen.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen