We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Personal finance

Buitenlandse webshops vinden we maar niks, dit is de reden

14 juni 2016 07:40

Buitenlandse webshops vinden we maar niks, dit is de reden

Lekker shoppen op Hema.nl of CoolBlue: allemaal prima. Maar bij Europese webshops over de grens kopen we nog bar weinig. Hoe komt dat?

Het aanbod Nederlandse webshops groeit als kool. In 2010 waren er nog 15.000 webwinkels, in 2015 zaten we op 32.000. En daar maakt de Nederlander met veel plezier gebruik van. 71 procent van ons shopt online, waarmee we tot de top 5 online shoppers van Europa behoren.

Maar, we zijn ook online navelstaarders. We shoppen online veel liever in eigen land dan over de grens, meldt het CBS. Een derde koopt wel eens wat bij een webwinkel in een ander EU-land, maar de rest houdt het liever bij de winkels in eigen land. 

Geen vertrouwen

Volgens de Europese Commissie komt het vooral door praktische bezwaren: sommige Europese webwinkels verwelkomen nou eenmaal geen buitenlandse kopers. Daarnaast is bezorging een issue en we vertrouwen buitenlandse webwinkels minder.

Premier Mark Rutte en voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker pleitten gisteren in een opiniestuk al voor het verbeteren van ons online Europees winkelcentrum. Shoppen op het web binnen de EU moet veel makkelijker kunnen, vinden de heren

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen