We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Beurs

Vopak keldert, Aegon stijgt in rode AEX

17 februari 2017 09:35

Vopak keldert, Aegon stijgt in rode AEX
Beeld © ANP

De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een klein verlies aan de laatste sessie van de week begonnen. De andere belangrijke beurzen in Europa bleven ook dicht bij huis. In Amsterdam stonden tankopslagbedrijf Vopak en verzekeraar Aegon in de belangstelling nadat ze vanochtend cijfers naar buiten brachten. Vopak werd door beleggers fors lager gezet, het tegenovergestelde gold voor Aegon.

Aegon
4.98
0.85%
Vopak Koninklijke
36.28
-0.08%
  • De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,3 procent lager op 492,44 punten.
  • De MidKap stond ook 0,1 procent lager op 719,45 punten.
  • De graadmeters in Londen en Frankfurt en Parijs stonden ook iets in de min. 

Zwaar tegenvallende cijfers Vopak

Vopak verloor bijna 8 procent aan beurswaarde na teleurstellende resultaten. Het bedrijf verwacht dit jaar een stabiele bezettingsgraad van zijn opslagtanks en denkt dat de winst dit jaar het resultaat van vorig jaar niet zal overtreffen.

Aegon wordt beloond

Aegon noteerde een plus van bijna 3 procent. De verzekeraar kende een sterk slotkwartaal van 2016 waarin het een flinke winst boekte, tegen een stevig verlies een jaar eerder. Aegon deed vooral goede zaken in Amerika. Daarbij profiteerde het concern van lagere claims, een hogere rente en een succesvolle kostenbeheersing.

Bron • ANP

Gerelateerde artikelen