Beurs

'Niemand wil meer in de verlichtingsbusiness zitten'

21 april 2017 08:43

play 13 min

Philips Lighting kwam vandaag met cijfers en die zijn 'beter dan verwacht', aldus onze beurscommentatoren. Maar dat steeds meer grote bedrijven hun verlichtingstak willen verkopen, voorspelt weinig goeds voor die sector.

De cijfers van Philips Lighting vallen mee, stelt beursanalist Jos Versteeg. "Een opluchting nadat ze vorig jaar een winstwaarschuwing hadden gegeven en met vrij zwakke cijfers over het vierde kwartaal kwamen."

Maar bij sommige afdelingen gaat het nog altijd niet lekker. "De problemen bij 'Professionals', dat is de afdeling die grote projecten doet (stadions verlichten bijvoorbeeld), blijf je houden. Daar is de marge nog erg laag. Maar bij verlichting en home, waar veel ledverlichting is, daar gaat het een stuk beter."

Iedereen stapt eruit

Maar of het een veelbelovende sector blijft, die verlichtingssector? "Het is niet voor niks dat General Electric een paar weken geleden hun verlichtingstak wilde verkopen. En dat is al de derde: Siemens, General Electric en Philips willen eruitstappen." En dat is geen goed teken, concluderen onze beurscommentatoren. 

Verder op de agenda vandaag:

  • Records ASMI
  • Tesla’s terugroepactie.
  • Cijfers inkoopmanagers. 

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen