Beurs

'Dividend Shell is komende jaren zeker'

01 november 2016 08:45

play 13 min

Shell zal de komende kwartalen en jaren het dividend nog wel kunnen betalen, maar hoe zit dat over een jaar of zes, zeven, acht, vraagt Hans de Geus zich af in RTL Z Voorbeurs.

Royal Dutch Shell A
27.58
-0.25%

De winstcijfers waren goed, zelfs beter dan verwacht, maar het grote probleem blijft wel dat er te weinig cash binnenkomt, zegt De Geus. Shell moest 7 miljard lenen om dividend te kunnen betalen en nu zitten ze dicht tegen de schuldratio's aan die ze zelf als de grens zien.

Maurits Heldring van ABN Amro vind de resultaten goed, hij voegt daar aan toe dat de cash flow volgens hem de komende jaren erg sterk zal zijn, verder wil Shell de komende tijd 20 tot 30 miljard aan bezittingen verkopen. ''Mocht dat lukken, dan is het dividend de komende jaren echt wel zeker''.

De Geus stipt wel aan dat de investeringen dalen, tot nog maar 25 miljard.

Verder:

  • Wall Street daalde gisteren door de lagere olieprijs. De invulling van het OPEC-akkoord is niet gelukt.
  • Beleggers zijn benauwd dat de rente verder blijft stijgen, verder geven de kwartaalcijfers tot nu toe geen extra impuls aan de koersen.
  • Ordina zet alles op de medewerkers, maar de omzet daalt wel met 9 procent. Ze zitten toch niet helemaal in de goede hoek.

Bekijk de volledige discussie tussen Hans de Geus en Maurits Heldring:

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen