Beurs

Apple terecht ondergewaardeerd of is het goedkoop?

26 april 2016 17:55

play 13 min

Vanavond publiceert Apple de kwartaalcijfers. Beleggers hebben de laatste tijd al voorgesorteerd dat er een einde komt aan het sprookje van Apple, maar wie weet is het concern inventief genoeg om met nieuwe producten te komen en is Apple juist goedkoop.

Dat zegt RTL Z-beurscommentator Hans de Geus. ''Verwacht wordt dat de omzet zal dalen, gerekend wordt dat er 20 procent minder iPhones zijn verkocht en de iPhone is goed voor zo’n beetje de helft van de omzet'', aldus De Geus. ''Het is dan moeilijk om de omzet op peil te houden. Het is de voormalige beurslieveling, maar aan alles komt een eind''.

''Beleggers hebben al voorgesorteerd op slechtere tijden, het bedrijf presteert de laatste tijd het slechtst van alle bedrijven in de Dow, maar Apple is nog wel een van de ondernemingen ter wereld met de grootste beurswaarde. Voor Apple wordt ongeveer 10 keer de winst betaald, terwijl dat voor het gemiddelde bedrijf in de S&P 500 zo’n 20 is. Apple is ondergewaardeerd, dus mochten ze gaan groeien, dan zijn ze heel goedkoop''.

''De grote vraag is of ze gaan groeien. Is de nieuwe iPhone 7 mooi genoeg voor consumenten om hun iPhone 6 in te leveren? Apple wil diensten gaan aanbieden en minder hardware-leverancier worden en misschien komt er een auto aan'', aldus De Geus.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen