Beurs

'ABN Amro is veel te duur en ING is veel betere bank'

15 november 2016 08:45

play 13 min

De koers van ABN Amro is sinds de introductie vorig jaar flink opgelopen, maar het aandeel is veel te duur. Als je wilt speculeren op een overname van ABN dan moet je wel lef hebben.

Dat zegt Jos Versteeg, analist bij Theodoor Gilissen in RTL Z Voorbeurs. ING is een zoveel betere bank, zoveel beter geleid, zoveel efficiënter, aldus Versteeg. Als hij kon kiezen dan kocht hij 'natuurlijk' ING Bank.

''Er is één maar, er is op ABN een bod geweest en als er een harde brexit komt en banken hebben geen toegang meer tot Europa, dan heb je een grotere kans op nog een bod op ABN Amro''.

Hogere rente goed voor financials

Per saldo zijn de koersen nu iets hoger dan voor de verkiezingen in de VS, maar er is wel een draai geweest. Dividendaandelen hadden het zwaar, maar bankaandelen hebben het goed gedaan.

Ook omdat banken met een hogere rente meer geld kunnen verdienen, zegt RTL Z-beurscommentator Hans de Geus. Hij zou het daarom wel kunnen begrijpen als de staat nog wat aandelen ABN Amro via de beurs zo verkopen.

Aegon

Met het oog op de hogere rente is Versteeg ook enthousiast over Aegon. Het is vooral een Amerikaanse verzekeraar en de Amerikaanse tienjaarsrente is 'opzienbarend' gestegen, van 1,75 procent een paar dagen geleden tot 2,25 procent gisteren.

Een hogere rente is heel goed voor verzekeraars, ik zie de koers van Aegon nog wel herstellen, zegt Versteeg.

Licht hogere rente hoeft niet erg te zijn

Een licht hogere rente betekent economische groei en dat bedrijfswinsten weer groeien. Een hogere rente hoeft dus helemaal niet erg te zijn, zeker niet als de rente naar een historisch normaal niveau gaat. Anders wordt het als de rente heel hard zou oplopen en de Fed heel snel de rente zou gaan verhogen, dan wordt het gevaarlijker, aldus Versteeg.

Verder:

  • We moeten niet te somber doen over Europa, ook in zuidelijke landen gaat het weer wat beter
  • Met de consument in Duitsland gaat het best goed
  • Nog geen draai van dividendaandelen naar obligaties, dan moet de rente nog wat hoger staan

 

Bekijk het volledige gesprek tussen Hans de Geus en Jos Versteeg:

 

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen