Events

Een blik op de toekomst bij Accenture Innovation Summit

02 november 2018 06:11

Beeld © Getty Images

Vandaag is RTL Z de hele dag aanwezig bij de Accenture Innovation Summit, de beurs voor de ondernemers van de toekomst. RTL Z is er de hele dag bij en laat innovators, startups en experts aanschuiven om te vertellen hoe zij de wereld denken te veranderen met technologie. Je kunt live meekijken.

De hele dag staat DeFabrique in Utrecht in het teken van innoveren en ondernemen; van trainingen chirurgie in virtual reality tot slimme betaaloplossingen.

Veertig ondernemers dingen in vijf categorieën mee naar de felbegeerde Accenture Innovation Awards. RTL Z spreekt live met een aantal van deze jonge vernieuwers, je kunt meekijken via de site, Youtube en Facebook.

10.15 Hulp bij epilepsie en duurzame verf

In deze uitzending spreken we Jeroen van den Hout, een van de mannen achter de NightWatch. Deze slimme armband waarschuwt de omgeving als een patiënt een epileptische aanval krijgt. Daarnaast is Willemijn Wortelboer te gast, die de duurzame verf RAW paints ontwikkelde.

Samen met Nils Beers van StartupDelta praten we met deze ondernemers over hoe hun innovatie bijdraagt aan een betere wereld. Daarnaast geeft Nils ze tips om hun onderneming verder te laten groeien.

13.00 Slimmer leren door te innoveren

Zowel de Incision Academy als de Sense Glove maken gebruik van de nieuwste technologieën om het leren van vaardigheden te versnellen. De Incision Academy richt zich op de wereld van chirurgie en biedt VR-oplossingen aan om te leren over de anatomie van de mens en verschillende situaties die kunnen ontstaan in de operatiekamer. 

De Sense Glove is een innovatief exoskelet waarmee je dat wat je in VR ziet ook daadwerkelijk kan voelen. Presentatrice Meike de Jong zal de 'handschoen' demonstreren door een virtueel ei kapot te knijpen. Medebedenker Niels Bogerds legt uit waar de Sense Glove echt voor bedoeld is. 

Ook schuift Deborah Nas van de TU Delft aan. De hoogleraar in technologie en innovatie ziet wel kansen voor nieuwe technologie in het onderwijs. 

16.15 Slimme oplossingen voor je geld

Pakkie moet de Tikkie van tweedehandshandel worden. Tenminste, als het aan een van de oprichters Boris Schellekens ligt. Pakkie zorgt dat het nachtkastje van je betovergrootmoeder of je oude iPhone snel en veilig verkocht en bezorgd wordt. 

Een groot deel van de Nederlanders betaalt maandelijks geld voor een abonnement waarvan ze niet eens wisten dat ze het nog hadden. DYME wil dat probleem aanpakken met een handige app die inzicht geeft in alle bedragen die automatisch van je rekening worden afgeschreven.

Irine Gaasbeek, directeur van Accenture Nederland, hakt hierbij aan. Zij weet als de beste waarom een idee kans van slagen heeft, of niet. Welke tips heeft zij voor de vernieuwers?

Bron • RTL Z