Events

Perfect city binnen handbereik

03 november 2016 17:13

Beeld © Getty

De perfect city is binnen handbereik. Schaarste kan overvloed worden. Dat toekomstbeeld schetste KPN-strateeg en hoogleraar Nico Baken. Hij deed dit tijdens Toekomstmakerssessie over Smart Cities op de Accenture Innovation Awards.

Ook Hedzer de Boer van Philips en Bart Kuppens van Unilever gaven hun visie op de stad van de toekomst.  Hieronder zijn hun inleidingen terug te zien.

Nico Baken is KPN-strateeg en hoogleraar Enterprise Networks aan de TU Delft. Hij schreef het manifest "op weg naar de verbonden samenleving", dat door veel prominente wetenschappers, zakenmensen en politici is ondertekend. Baken pleit voor een verbonden samenleving waarin sectoren en burgers allemaal met elkaar samenwerken om tot wat hij noemt het goede leven te komen. Lagere zorgkosten, minder energieverbruik en langer thuis wonen zijn daar voorbeelden van.

Kijk hier naar zijn inleiding: 

Hedzer de Boer is Business and System Architect bij Philips Lighting en projectdirecteur van het smart city project in Eindhoven. Met slimme verlichting kun je een stad leefbaarder, veiliger en energiezuiniger maken, stelt De Boer. Licht is een van de dichtste netwerken in een stad. Door daar slimme sensoren aan toe te voegen, kun je data verzamelen die nodig zijn om tot zo’n veilige en energiezuinige slimme stad te komen.

Kijk hier naar zijn inleiding: 

Bart Kuppens is Vice President Marketing Foods, Home & Personal Care Benelux bij Unilever. In 2012 maakte hij de overstap van Procter & Gamble naar Unilever. Wat hem daar erg aanspreekt, is de duurzaamheidsambitie van het bedrijf. Groei realiseren door de sociale impact te vergroten en de milieubelasting te verlagen.  Binnen Unilever maakt Kuppens zich onder meer sterk voor het direct2consumer-format.

Kijk hier naar zijn inleiding: