Cryptocurrency

Na herstel duikelt bitcoinkoers nu toch weer richting 4000 dollar

30 november 2018 14:46

Een bezoeker van een bitcoinevenement. Beeld © Getty Images

Omhoog, omhoog en toch weer omlaag. Na een klein herstel deze week is de koers van bitcoin nu toch weer onderuitgegaan. Deze zakte 8 procent en schommelt nu weer rond de 4000 dollar. En zoals dat elke keer gaat, sleept het andere cryptocurrency's met zich mee.

Want ook XRP, ethereum en stellar werden allemaal aanzienlijk minder waard. Voor bitcoinbeleggers is 2018, in tegenstelling tot vorig jaar, een rampjaar. 

Vorige week verloor bitcoin een derde van zijn waarde. Maandag stond de koers zelfs op 3500 dollar (ruim 3000 euro) om daarna weer te stijgen tot 4400 dollar en nu dus 4000 dollar.

Dipje of paniek?

De munt zit nu 80 procent onder de piekwaarde van 20.000 dollar eind vorig jaar. Ook andere cryptomunten zijn samen met de bitcoin in de val naar beneden meegegaan.

Volgens de een gaat het om een dipje. Anderen houden het op 'paniek'. Speculanten trekken zich terug en de miners, mensen of bedrijven die hun computers beschikbaar stelden voor complexe rekensommen waarmee de digitale munten op de markt kunnen komen, verliezen hun interesse in de bitcoin.

Bron • RTL Z