Cryptocurrency

Bitcoin maakt koerssprong, staat weer boven de 4000 dollar

Paul le Clercq • 28 november 2018 12:57 @Paul_le_Clercq

Beeld © Getty

Na twee weken van flinke koersdalingen stijgen de koersen van cryptomunten. Een bitcoin kost inmiddels wee meer dan 4000 dollar (3544 euro).

Medio november kreeg je nog meer dan 6300 dollar voor een bitcoin, maar daarna ging het hard omlaag en resulteerde in een koersdaling van meer dan een derde in twee weken tijd. Afgelopen zondag daalde de prijs van een bitcoin zelfs even tot onder de 3600 dollar.

Maar de laatste paar dagen is daar meer dan 10 procent bijgekomen, waardoor je nu voor je bitcoin weer meer dan 4000 dollar krijgt.

Ether en ripple

Ook andere cryptomunten hebben een deel van hun recente verlies goedgemaakt. Zo staat ether 12,5 procent hoger dan afgelopen zondag en ripple zo'n 15 procent.

Het is lastig te zeggen waar de eerdere koersdaling en de huidige koerssprong door komen. Mogelijk had de daling te maken met de vrees voor meer regulering.

Fors koersverlies in 2018

Maar ondanks de koersstijging van het laatste etmaal is de koers van bitcoin dit jaar nog fors gedaald: met 70 procent maar liefst. Ook ripple (min 82 procent) en ether (min 85 procent) zijn dit jaar flink gekelderd.

Bron • RTL Z