Cryptocurrency

Bitcoin zakt ruim onder 7000 dollar, ook andere crypto's dalen

04 april 2018 20:41

Beeld © EPA

De belangrijkste cryptomunten staan op grote verliezen vandaag. Bitcoin daalde zelfs opnieuw tot ruim onder de 7000 dollar. De virtuele munt verliest 8,5 procent van zijn waarde.

Rond 20.00 uur was een bitcoin nog 6787 dollar waard volgens CoinDesk, dat een gemiddelde neemt van de prijzen op de belangrijkste cryptobeurzen. Daarmee staat de koers bijna op het laagste niveau van het jaar.

Bijna laagste punt van het jaar

Op 6 februari dipte de koers even onder de 6000 dollar, maar aan het eind van diezelfde dag was de koers alweer hersteld tot boven de 7000 dollar. Sinds de jaartop op 6 januari is 's werelds belangrijkste cryptomunt 60 procent van zijn waarde verloren.

Voor de koersval van vandaag lijkt wel een minder duidelijke reden te zijn dan voor vergelijkbare dalingen eerder dit jaar. In januari en februari regende het nieuws over toezichthouders die strenger wilden optreden tegen cryptomunten en landen die cryptohandel helemaal of deels wilden verbieden. Die berichten zorgden er telkens voor dat de bitcoin scherp daalde.

Handelsoorlog?

Slecht nieuws specifiek voor de koers van cryptomunten ontbreekt vandaag. De koers lijkt dan ook vooral mee te bewegen met de aandelenbeurzen (maar dan heftiger), die deze week ook een flinke veer laten door angst voor verdere escalatie van de handelsoorlog tussen China en de VS.

Vrijwel alle cryptomunten staan diep in het rood vandaag. Ethereum (-7 procent), Ripple (-7 procent), Bitcoin Cash (-9 procent) en Litecoin (-10 procent) doen het allemaal ongeveer even slecht of slechter.

Bron • RTL Z