Z in Zaken

Zo strikte Bavaria Morgan Freeman

17 maart 2017 09:01

Zo strikte Bavaria Morgan Freeman

Een wereldster in de reclame van jouw bedrijf, dat wil iedereen wel. Gijs Swinkels van Bavaria wist acteur en oscarwinnaar Morgan Freeman te strikken. Met de boodschap: 'luister naar je inner voice', kreeg hij hem zover om zijn merk aan te prijzen.

Hoe het hem lukte zie je hier:

Luister naar je inner voice, is de boodschap van Morgan Freeman in de Bavaria-reclame. Een bijzondere tekst voor de familie Swinkels, die al zeven generaties lang bier maakt.

"Wij vinden onafhankelijkheid belangrijk, dat hebben we doorvertaald naar intuïtie en de innerlijke stem. Om dat over te brengen heb je een krachtige spreker nodig."

Prijskaartje

Morgan Freeman is de acteur die Hollywood het meeste geld opbracht. Zelfs nu hij 79 is maakt hij nog films.

Goedkoop was het vast niet om met deze man samen te werken, maar hoeveel geld het precies heeft gekost, wil Gijs niet vertellen. "We gaan ervan uit dat hij ons ook veel geld gaat opleveren."

Sterren

Freeman is niet de eerste ster die Bavaria wist te regelen. Ook John Collins, Don Johnson, Charlie Sheen en Mickey Rourke schitterden voor het biermerk.

Toch zijn niet alle sterren even makkelijk in de samenwerking. "Mickey Rourke wilde zijn vriendin in de commercial hebben met een hele dure jurk. Toen hebben we heel slim even het labeltje verwisseld. Scheelt weer 5000 euro."

Netjes

Met Freeman werken, was voor Gijs erg leuk. Daar vloog hij wel even voor naar het Amerikaanse Memphis. "Hij heeft helemaal geen kapsones, hij kwam gewoon iedereen een handje geven en was erg netjes."

Dat hij met een wereldster te maken had, was duidelijk. "Hij wilde zelfs even doorgaan in de lunchpauze, omdat hij dacht dat het beter kon. Je merkt dat je met een oscarwinnaar werkt."

Meer Z in Zaken

Bekijk de hele aflevering hier terug.
Z in Zaken is er iedere vrijdag om 16:30 uur live vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Presentator Rens de Jong bespreekt alles wat voor ondernemers belangrijk is.

Volg Z in Zaken ook via Facebook en Twitter

Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.

Gerelateerde artikelen