Z in Zaken

Kickboksschool Bonjasky Academy wordt franchiseketen

19 mei 2017 18:42

Kickboksschool Bonjasky Academy wordt franchiseketen
Beeld © ANP

Remy Bonjasky is drievoudig K1-kampioen. In 2010 stopte hij met kickboksen en begon hij zijn eigen sportschool: De Bonjasky Academy. Dat werd zo populair dat hij er nu een franchiseketen van aan het maken is.

In ondernemerprogramma Z in Zaken vertelt hij hoe hij dit wil gaan doen.

Agressief

Het imago van kickboksen is door de jaren heen veranderd, weet Bonjasky. "Vroeger hing er een label aan en werd je snel gezien als agressieveling. Nu is iedereen aan het boksen. Van kantoormensen tot kinderen. Het is een super leuke manier om fit te blijven."

Bekijk hier de plannen van Remy Bonjasky voor de Bonjasky Academy:

Ondernemer

Dat Bonjasky nu ondernemer is, is zo gegroeid, vertelt hij. "In 2010 ben ik gestopt met boksen en toen dacht ik: Ik ga een boksschool oprichten. De volgende generatie mijn ervaringen meegeven."

Dat hij nu een franchiseketen gaat beginnen, heeft te maken met die toenemende interesse voor de sport. "Je ziet in iedere sportschool een bokszak hangen, maar ze hebben niet overal een goede trainer bij en daar wil ik voor gaan zorgen."

Kwaliteit

Maar hoe gaat Bonjasky de kwaliteit hoog houden? Daar heeft de ervaren bokser goed over nagedacht. "Ik ga trainers van verschillende kickboksscholen training geven. Ze kunnen dan een certificaat halen en dan mogen ze pas mijn naam aan hun school hangen. Ook krijgen ze om de zoveel tijd een opfriscursus, zodat de kwaliteit hoog blijft."

Z in Zaken

Z in Zaken is er iedere vrijdag om 16:30 uur live vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Presentator Rens de Jong bespreekt alles wat voor ondernemers belangrijk is.

Kijk ook op Facebook en Twitter.
Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen