Z in Zaken

'Groot worden met je bedrijf in Amerika doe je zo'

10 mei 2017 15:20

'Groot worden met je bedrijf in Amerika doe je zo'
Beeld © Yalp

Yalp maakt interactieve sport- en speeltoestellen, zodat kinderen weer meer buiten gaan spelen. Ze doen het goed in Nederland, België en Duitsland, maar willen kijken of ze ook kansen hebben in Amerika. Ondernemer Duncan Stutterheim van entertainmentbedrijf ID&T helpt ze daarbij.

In het ondernemersprogramma Z in Zaken krijgen vier bedrijven de kans om hun onderneming een boost te geven. Yalp is er daar een van en oprichters Yvonne Overmaat en Ben Admiraal analyseerden al hun businessmodel en ze bekeken welke stappen ze kunnen zetten om te vernieuwen. Nu onderzoeken ze de optie om naar Amerika te gaan. 

Amerika

Yalp is een ambitieus bedrijf dat graag verder kijkt, groter wil worden en internationaal wil denken. Hoe zorg je dat je groot wordt in Amerika?

Stutterheim bracht onder andere festival Sensation daar groot en geeft het duo tips. "Amerikanen denken vaak in nummers, maar het is juist belangrijk om eerst je product goed te presenteren. Dan komen die getallen later wel."

Bekijk alle tips die Stutterheim voor Yalp heeft hier:

Potentie

De ervaren ondernemer ziet veel potentie in Yalp en denkt dat ze zeer succesvol kunnen worden in Amerika. Hij heeft nog wat advies mee te geven: "Ik zou een kantoortje openen waar je goed kan laten zien wat je product is. Je moet de tijd nemen om de juiste business partner te vinden. Trek daar twee jaar voor uit en dan kan het een hele mooie kans zijn." 

Z in Zaken

Bekijk het hele proces van Yalp op onze site.

Z in Zaken is er iedere vrijdag om 16:30 uur live vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Presentator Rens de Jong bespreekt alles wat voor ondernemers belangrijk is. Kijk ook op Facebook en Twitter.

Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen