Z in Zaken

'Geef al je brillen gratis weg'

20 maart 2017 17:50

'Geef al je brillen gratis weg'
Beeld © Saton Optiek

Saton Optiek verkoopt al sinds 1960 brillen en contactlenzen. Met zes vestigingen doet het bedrijf goede zaken, maar het is tijd voor een volgende stap, vindt eigenaar Kees Saton. Business Model Expert Patrick van der Pijl helpt hem daarbij en geeft een ingrijpende optie: "Geef al je brillen en monturen gratis weg."

Bekijk hier de video:

Saton Optiek

Het begon allemaal in 1960, met de vader van de huidige eigenaar, Kees Saton senior. Hij is de zoon van een juwelier en geboren en getogen in Rijnsburger. Passie voor handel kreeg hij van huis uit mee en daarom besloot hij met zijn vrouw Ans de eerste optiek te openen:

Ruim 40 jaar later neemt hun zoon Kees junior de zaak over. Hij opent vijf nieuwe vestigingen en in 2014 voert hij de grootste verandering door. Alle websites worden gelanceerd.

Omdat Kees het belangrijk vindt om over vernieuwing na te blijven denken, gaat hij daar nu met Patrick van der Pijl mee aan de slag. Zijn doel is in ieder geval duidelijk. "Ik wil dit prachtige vak kunnen doorgeven aan mijn kinderen en daar is vernieuwing voor nodig."

Z in Zaken

Benieuwd hoe deze uitdaging uitpakt voor Saton? Volg hem via Z in Zaken en kijk iedere vrijdag om 16:30 uur live op RTL Z.

Volg het programma ook via Facebook en Twitter

Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.

Gerelateerde artikelen