Z in Zaken

Drink thuis wijn uit toprestaurants dankzij deze startup

26 mei 2017 18:00

Drink thuis wijn uit toprestaurants dankzij deze startup
Beeld © ANP

In Z in Zaken krijgt iedere week een startup de kans om een idee te pitchen. Deze week is dat Juliën Gerritsen van startup 'De wijnmaand van'. "Iedere maand krijg je drie flessen wijn thuisbezorgd die zijn uitgekozen door toprestaurants."

Gerritsen werkt zelf al jaren in de bediening van verschillende restaurants en komt met veel lekkere wijnen in aanraking. Nu vraagt hij zich vaak af: welke wijn is dit en kan ik die ook thuis krijgen?

Met die gedachte is hij zijn bedrijf begonnen, samen met zakenpartner Daan Burghouwt. Want wat blijkt: de wijn is vaak niet of moeilijk te krijgen voor de consument.

Sommelier

Iedere maand selecteert 'De wijnmaand van' drie verschillende flessen wijn met een omschrijving van de sommelier. Ook voegen ze recepten toe met bijpassende gerechten, zoals het ook in het restaurant wordt geserveerd.

"Het geeft de beleving van het restaurant, bij jou thuis op de bank", vertelt Gerritsen. Verder zit er een tegoedbon van het restaurant bij, zodat je ook nog lekker uit eten kan.

Investeerders

Nu is Gerritsen al in Arnhem en Nijmegen actief, maar hij zou graag op meer plaatsen ondernemen. "Daar kunnen we goed een investeerder bij gebruiken, want we zitten vol met creatieve ideeën die we willen uitrollen."

Bekijk hier de complete pitch van Gerritsen:

 

Z in Zaken

Dit was de laatste Z in Zaken voor nu. Hou ons in de gaten op Facebook en Twitter.
Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen