Gemeente Amersfoort

Z in Zaken

CareClowns zorgen dat demente ouderen weer contact maken

12 mei 2017 17:49

CareClowns zorgen dat demente ouderen weer contact maken
Beeld © CareClowns

Behalve kinderen zijn er ook zieke ouderen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Daarom is vanuit de op zieke kinderen gerichte CliniClowns ook het concept CareClowns ontstaan die bij demente ouderen een glimlach op het gezicht toveren.

Directeur Coen Abbenhuis vertelt hierover bij ondernemersprogramma Z in Zaken.

In zichzelf gekeerd

De combinatie tussen kind en clown werkt goed en ligt misschien ook voor de hand. Clowns die bij bejaarden op bezoek gaan, daar denk je niet meteen aan, maar werkt volgens Abbenhuis minstens zo goed. "De clown creëert zijn eigen wereld. Mensen zijn vaak erg in zichzelf gekeerd en de clown zorgt ervoor dat mensen weer contact maken."

Bekijk hier wat deze clowns precies voor ouderen kunnen betekenen:

 

Liedjes

In de verzorgingstehuizen maakt Abbenhuis veel mee met de clowns en dat levert vaak mooie verhalen op.

"Een van de clowns heeft een Zweedse achtergrond en een bewoner ook. Wanneer die clown in het Zweeds een liedje zingt, zingt die vrouw natuurlijk mee. Na afloop vraagt hij om haar naam. Ze zegt Hilda. Haar dochter viel bijna van haar stoel: ze weet al drie jaar niet meer wie ze is."

Z in Zaken

Z in Zaken is er iedere vrijdag om 16:30 uur live vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Presentator Rens de Jong bespreekt alles wat voor ondernemers belangrijk is.

Kijk ook op Facebook en Twitter.
Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen