Startups

HR-startup Harver scoort 13 miljoen bij Amerikaans fonds

Suzanne Blotenburg • 31 juli 2019 09:29 @suusnl

Het kantoor van Harver Beeld © Harver

Het Amsterdamse recruitmentbedrijf Harver heeft een investering van ruim 13 miljoen euro gekregen. Het geld komt onder meer van het Amerikaanse fonds Insight Partners, dat al eerder geld in het bedrijf stak.

Met klanten zoals Netflix, Uber, Booking.com en Randstad bouwde Harver inmiddels een behoorlijke naam op. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Barend Raaff en ontwikkelt een algoritme voor het selecteren van werknemers. Met het geld wil het bedrijf, met kantoren in Londen en New York verder groeien.

Games

In plaats van een sollicitatiebrief, krijgen kandidaten onder meer te maken met games. Deze helpen bedrijven met het automatiseren van hun HR-proces. Via de software kunnen zij ook assessments doen en kandidaten in verschillende ranglijsten plaatsen.

 

Veel mensen aannemen

De dienst werkt vooral goed als er veel mensen moeten worden aangenomen voor een zelfde functie. "Hoe minder voorspellend een cv is en hoe meer volume er is, hoe beter we zijn", zei Raaff eerder tegen RTL Z.

Ook de sollicitant ook zou met Harver een beter beeld krijgen van wat de functie inhoudt. Bij een afwijzing kan duidelijk worden verteld welke capaciteiten en eigenschappen een kandidaat mist.

Harver haalden al eerder geld op bij Insight Partners. Toen al was bekend dat het fonds voornemens was om meer geld in het bedrijf te steken. "Insight heeft 13 miljard dollar in kas, dus we kunnen met ze groeien", zei Raaff.

Bron • RTL Z