Ondernemen

Dit is de Nederlandse inzending voor 'Songfestival voor ideeën'

05 november 2015 09:48

Dit is de Nederlandse inzending voor 'Songfestival voor ideeën'
Jos Joore (midden rechts) met de jury.

Met behulp van nanotechnologie maakt het Leidsche bedrijf Mimetas organen op een chip. De ontwikkeling won van 250 andere Nederlandse innovaties en doet volgend jaar mee aan ideeënwedstrijd Ideas from Europe.

Mimetas bootst menselijk cellen en weefsel na op chip. Op die manier kunnen geneesmiddelen veel beter worden getest. In de Toekomstmakers-uitzending over nanotechnologie kwam de innovatie van Mimetas ook aan bod:

In de laatste ronde werd Jos Joore van Mimetas gisteren uit 16 sprekers geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op Ideas from Europe. De jury, waaronder astronaut André Kuipers en Toekomstmaker Jim Stolze, was onder de indruk: 'Dit heeft een enorme impact als dit waarheid gaat worden’.

De beste tien
Ideas from Europe is opgezet door Nederland. In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Elk land binnen de EU vaardigt een persoon of bedrijf af naar Luxemburg voor een soort Songfestival van ideeën.

Daar worden op 20 november de beste tien sprekers uitgekozen. Die tien sprekers staan op 31 maart 2016 op TEDxBinnenhof in de Ridderzaal in Den Haag om hun idee te presenteren.

Bron • RTL Z Toekomstmakers

Gerelateerde artikelen