Ondernemen

Sekswinkelier wordt fietsenmaker: 'Speeltjes verkopen niet meer'

Maarten Veeger • 10 augustus 2017 17:07 @breakingsweep

Sekswinkelier wordt fietsenmaker: 'Speeltjes verkopen niet meer'
Maring in zijn fietswerkplaats aan de Utrechtse Oudegracht. Beeld © RTL Z

Twaalf jaar lang was erotiek zijn lust en leven. Maar de klanten van Marco Maring googelen hun seksspeeltjes tegenwoordig bij elkaar. Daarom transformeert de ondernemer zijn erotiekzaak aan de Utrechtse Oudegracht in een fietsenwinkel.

"Het viel me op dat fietsenmakers in Utrecht het altijd druk hebben", zegt Maring (45) in zijn erotiekwinkel Liefde en Lust. "Terwijl ik steeds minder klanten trek. Het is hard werken en weinig verdienen. Klanten googelen de producten terwijl ze in de zaak staan. En kopen die vibrator dan voor een tientje minder online."

Maring zag ook een andere erotiekwinkel in het centrum van Utrecht de deuren sluiten. De keten Christine Le Duc besloot vorig jaar al 13 van de 26 winkels in Nederland te sluiten. "Ik kon wel blijven zeuren over het dat niet goed gaat, maar besluit nu iets anders te gaan doen."

'Handig genoeg'

De ondernemer zegt handig genoeg te zijn om de overstap te maken van de erotiek naar het repareren en verkopen van fietsen. "Ik heb altijd met mijn handen gewerkt. Vroeger  ook een tijd als fietsenmaker, lasser en monteur."

Dat ook fietsen steeds vaker via internet worden verkocht, schrikt hem niet af. "Ik ga geen nieuwe fietsen verkopen. Ik specialiseer me op stadsfietsen, tweedehands fietsen en de reparaties.

Minder vieze handen

Dat terwijl hij twaalf jaar geleden juist de erotiek instapte om, zoals hij zelf zegt, 'mijn handen minder vuil te maken.' Maar nu het glijmiddel, de vibrators en massage-olie niet meer goed verkopen is hij weer bereid om de handen uit de mouwen te steken. Maring: "Mijn bestsellers worden nu stadsfietsen, bandjes, kinderzitjes en de reparaties natuurlijk."

Achterin de zaak heeft Maring al een werkruimte ingericht voor reparaties. Voor vrienden en bekenden repareert hij af ten toe al een fiets. "Een combinatiewinkel van erotiek en fietsen ga ik er niet van maken. Dat werkt niet. Ik houd nu een uitverkoop met Liefde en Lust. Als alles weg is beging ik met Maring Tweewielers."

Schoolvakanties

De winkel wordt tijdens deze uitverkoop verbouwd. En Maring hoopt nog voor het einde van de schoolvakanties de fysieke winkel te openen. "Het begin van de scholen is de belangrijkste periode van het jaar voor fietsenwinkels. Ik ga met frisse moed dit nieuwe avontuur aan."

Bron • RTL Z / Maarten Veeger

Gerelateerde artikelen