Ondernemen

Vijf smaakvolle innovaties

Tony’s Chocolonely maakt slaafvrije chocola van Fairtrade-ingrediënten en is een van de kanshebbers op een plek in de Toekomstmakers Top 100. ©tony’s chocolonely

The Dutch Weedburger is een hamburger gemaakt van soja en zeewier. Het broodje ziet groen van de eiwitten en de saus is verrijkt met zeesla. ©Dutch weedburger

Corbion, voorheen CSM, maakt Puraq Arome NA4 dat een natuurlijke smaakmaker is waardoor de hoeveelheid zout in voedsel verminderd kan worden.

Beeter is een alternatief voor vlees en vis, gemaakt van duurzaam geteelde soja. Producent Ojah noemt het product plantenvlees. ©Ojah

Corbion maakt een enzym dat brood langer vers houdt. Dankzij Ultra Fresh Premium Advantage kunnen ingrediënten als suiker, maisstroop en gist verminderd worden.

Toekomstmakers werkt aan een lijst met de honderd mooiste innovaties van Nederland. Deze vijf innovaties uit de foodsector maken kans op een plek in de Toekomstmakers Top 100. Op 30 oktober wordt bekend welke innovaties een plekje hebben bemachtigd.