Ondernemen

Doe-het-zelf-grafkist zet je in 20 minuutjes in elkaar

14 september 2017 12:29

Doe-het-zelf-grafkist zet je in 20 minuutjes in elkaar
Beeld © Chistann

Een tafel, kast of bank in elkaar zetten, veel mensen draaien hun hand er niet voor om. Cor Geijtenbeek gaat nog iets verder: hij ontwierp een doe-het-zelf-grafkist. "Net een Ikea-pakketje."

Het is een ecologisch verantwoorde grafkist, gemaakt van onbehandeld populierenhout. De handgrepen zijn gemaakt van resthout en de katoenen kistbekleding is ongebleekt.

Postpakket

De kist, die komend weekend wordt onthuld, wordt als postpakketje bezorgd en moet je zelf in elkaar zetten. "Net een Ikea-pakketje", zegt bedenker Cor Geijtenbeek van 'kist in een doos' tegen RTL Nieuws. Heel groen en makkelijk dus, maar is er ook vraag naar?

"Zeker. We zitten al een aantal jaren in de online verkoop van grafkisten. En we krijgen vaak de vraag van mensen die het zelf willen doen. Sommigen willen zo'n doe-het-zelf-kist omwille van de prijs (269 euro), maar men vindt het met name een fijn idee om iets zelf in elkaar te zetten. Een stukje rouwverwerking", vertelt Geijtenbeek.

Crematies

"De doelgroep zijn mensen die zelf de regie willen houden. Dat is sowieso al een trend in de uitvaartbranche: steeds meer zelf doen. Dat maakt het proces persoonlijker." Het ontwerpen van de kist had nogal wat voeten in aarde. Er is anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling. "Die kist moest in een draagbaar pakket passen en minder dan 30 kilo wegen."

Geijtenbeek wil in eerste instantie de Nederlandse markt veroveren met zijn doe-het-zelfkist. Hierna gaat hij voor de Engelse en Scandinavische markt. "Daar zijn veel crematies. En bij een crematie hebben mensen vaak minder eisen voor een kist."

Iedereen kan de kist in elkaar zetten, verzekert Geijtenbeek. "Ik doe er inmiddels zeven minuutjes over. Maar als je rustig aan doet, is de kist in twintig minuten wel in elkaar gezet."

Meer op rtlnieuws.nl:
Video: daar lig je dan dolblij te zijn in een doodskist

Bron • RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen