Ondernemen

Sustainable Trade Week

Hoe verantwoord is jouw koffie, chocolade en kleding? Krijgen boeren wel voldoende betaald en wordt er rekening gehouden met het milieu? RTL Z besteedt deze hele week aandacht aan duurzame handel, in samenwerking met IDH, The Sustainable Trade Initiative. Donderdag 15 november zenden we live uit vanaf het IDH Congres.
Groot fonds voor arme boer: 'Nederland en VS geven bank zetje'
Er komt een nieuw, groot fonds om banken te stimuleren geld te lenen aan onder meer cacao- en koffieboeren in ontwikkelingslanden. De Nederlandse overheid en multinationals zoals Jacobs Douwe Egberts en Unilever willen er in investeren. Het fonds moet zeker vijf miljoen boeren uit de armoede worden trekken, maar de voedselketen als geheel profiteert ook.
Máxima: We hebben 1,2 miljard mensen geholpen
Koningin Máxima sprak donderdag op het tienjarig jubileum van het Initiatief voor Duurzame Handel. Als VN-pleitbezorger voor 'inclusieve financiering voor ontwikkeling' maakt ze zich al jaren hard voor onder andere toegang tot financiële diensten voor mensen in ontwikkelingslanden. Bij RTL Z vertelt ze over het behaalde succes. Maar er is nog veel werk te verrichten.