Ondernemen

Ampelmann boekt succes met loopbruggen op zee

03 september 2015 14:30

Beeld © Ampelmann

Ampelmann maakt loopbruggen die worden ingehuurd om op zee over te steken van een schip naar een boorplatform. Het Delftse bedrijf groeit hard en telt inmiddels vijf buitenlandse vestigingen.

Het systeem dat Ampelmann heeft ontworpen is een platform dat beweging van golven compenseert. De loopbrug wordt gebruikt om personeel op te halen en af te zetten op booreilanden en offshore windmolenparken.

Loopbrug
Door de techniek kunnen werknemers veiliger oversteken, zeker bij slecht weer. Daarnaast is de loopbrug goedkoper dan het vervoer per helikopter. Ampelmann heeft vijf verschillende types in zijn assortiment, waar er veertig stuks van in gebruik zijn.

Het bedrijf, een spin-off van de Technische Universiteit in Delft, werd in 2008 opgericht en telt momenteel 350 medewerkers. Het hoofdkantoor staat nog steeds in Delft, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in Qatar, Singapore, Brunei, Houston en Rio de Janeiro. De productie van de loopbruggen vindt plaats in Rotterdam.

Ampelmann
De naam Ampelmann is geïnspireerd op het figuurtje dat afgebeeld staat op stoplichten voor voetgangers in Oost-Duitsland: Ampelmännchen. Volgens het Delftse bedrijf is oversteken op zee, dankzij hun technologie, net zo makkelijk als op straat.

Ampelmann is een van de innovaties die kans maakt op een plek in Toekomstmakers Top 100. Op 30 oktober wordt de lijst met de honderd mooiste innovaties van Nederlandse bodem bekendgemaakt.

 

Bron • RTL Z Toekomstmakers