Ondernemen

Glowforge verbreekt crowdfundrecord: 27,9 miljoen

Bright • 27 oktober 2015 12:16 @Bright

Beeld © Glowforge

In dertig dagen heeft Glowforge 27,9 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding. Daarmee is het vorige record, de Pebble-smartwatch, verbroken.

Glowforge is een 'lasercutter voor thuis', die verschillende materialen kan snijden en graveren, ook eten, zoals chocola of sushi. Via wifi is het apparaat verbonden met je telefoon, tablet of computer; Glowforge scant het materiaal en biedt een live-preview. Hij kan geen materiaal printen, maar snijdt; vandaar de naam 3D Laser Printer. 

Crowdfunding via eigen site
Het bedrijf heeft niet via Kickstarter of IndieGoGo geld opgehaald, maar via de eigen site. Ceo Dan Shapiro liet weten dat hij 1 à 2 miljoen dollar verwachtte, maar dat bedrag was na een dag al bereikt. Na een maand kwam er bijna 28 miljoen dollar binnen. Volgens Glowforge is het daarmee de grootste crowdfundcampagne die 30 dagen liep. De Pebble-smartwatch haalde eerder via Kickstarter 20 miljoen dollar op.

De lasercutter is niet goedkoop. Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar, die verschillen op basis van ventilatiemogelijkheden, met een prijskaartje tussen 2.395 en 4.795 dollar. Deze prijzen hebben nog een pre-order korting van 40%. 

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 22.30 uur Bright TV op RTL Z

Bron • RTL Z / Bright