Ondernemen

Miljoen euro voor Nederlandse stekkerscooter: 'kruising Tesla en iPhone'

17 december 2015 15:57

De AppScooter Beeld © Bolt Mobility

De Nederlandse elektrische scooter AppScooter heeft het streefbedrag van één miljoen euro opgehaald via online crowdfunding. Met dat bedrag moet de scooter komend jaar in productie gaan.

Het Rotterdamse bedrijf Bolt Mobility haalde het geld voor de scooter op via het platform Leapfunder. In de voorverkoop zijn al 75 elektrische scooters met een totale waarde van 225.000 euro verkocht. De eerste 100 scooters moeten in 2016 worden geleverd.

iPhone op wielen
Oprichters Marijn Flipse (22) en Bart Jacobsz Rosier (31) werken nu bij incubator YES!Delft aan de eerste protoypes en het opstarten van de productie. In een nieuwe voorverkoopronde is de scooter behalve in Nederland in zes Europese steden te bestellen: Berlijn, Parijs, Londen, Rome, Milaan, Barcelona. Ook hierbij gaat het om een gelimiteerde oplage.

Thumbnail

De AppScooter kan op een volle accu tot 150 kilometer rijden en haalt zo'n 45 kilometer per uur in 3,9 seconden. Volgens Flipse en Jacobsz Rosier is hun scooter een 'kruising tussen een Tesla en een iPhone op twee wielen.'

Spraakbesturing
De scooter heeft ingebouwde 4G en Wifi en biedt apps aan in een veilige variant voor het verkeer. Zo zou je onder meer Spotify en Whatsapp kunnen aansturen met je stem, zodat je je handen aan het stuur kunt houden.

De interface van de scooter is voorzien van een touchscreen met software van Apple en Google waarop informatie zoals verbruik te zien is. De scooter zelf is gemaakt uit composietmateriaal uit de luchtvaart en heeft een accu die vergelijkbaar is met die van de Tesla. Ook moet de scooter door de jaren heen software-updates krijgen.

Bron • RTL Z Toekomstmakers