Ondernemen

RTLZ en MKB Ondernemers Congres slaan de handen ineen

31 mei 2017 13:23

Beeld ©

RTL Z en het MKB Ondernemers Congres gaan voortaan samenwerken, zo werd bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hilversum. Het belangrijkste ondernemerscongres voor MKB-ers verstevigt daarmee haar positie als ontmoetings- en kennisplek voor ondernemend Nederland.

Na twee jaar zelfstandig te hebben gedraaid, maakt het MKB Ondernemers Congres een volgende stap door een samenwerking aan te kondigen met RTL Z als fusiepartner. Samen gaan zij dit jaar de derde editie van het ondernemerscongres organiseren met het overkoepelende thema ‘Positief Ondernemen’. Het MKB Ondernemers Congres en RTL Z hebben er vertrouwen in dat de joint-venture een grootse toekomst tegemoet gaat, mede dankzij de elkaar versterkende kwaliteiten van beide organisaties.

Door een samenwerking aan te gaan met het MKB Ondernemers Congres, verwacht RTL Z de MKB-ondernemersdoelgroep nog beter te kunnen bedienen. Het congres wordt het belangrijkste en grootste evenement binnen de Business-pijler van het nieuwsplatform. Het MKB Ondernemers Congres verwacht met de samenwerking met mediapartner RTL een sterke basis te leggen voor de doorontwikkeling van het evenementconcept.

Thumbnail

Wouter Matthijs van MKB Ondernemerscongres (l) en Joris van Lierop van RTL Z

Succes
Tijdens de bekendmaking van de samenwerking, was ook gelegenheid om alvast een preview van het programma van de eerstvolgende editie van het MKB Ondernemers Congres te krijgen. Deze staat gepland op 26 oktober 2017 in het Utrechtse Beatrixtheater van de Jaarbeurs en belooft een groot succes te worden.

Onder andere topondernemer Victor Muller van autofabrikant Spyker staat op het programma van het congres. Hij was ook bij de bijeenkomst aanwezig. Muller benadrukte het belang van het MKB in Nederland die hij ‘de ruggengraat’ van de Nederlandse economie noemt.

Van fouten leer je
Muller lichtte vast een tipje van de sluier op: hij beloofde geen standaardpresentatie te geven, want daar gelooft hij niet meer in. Juist een dynamische bijeenkomst waarin vragen uit de zaal centraal staan, zal leidend zijn. Muller: “Mensen mogen mij alles vragen. Niet alleen over mijn successen maar ook over mijn mislukkingen. Want juist van fouten leer je als ondernemer.” Muller kijkt uit naar het congres: “Ik verheug me er op.”

De eerste editie van het MKB Ondernemers Congres vond plaats in 2013 op initiatief van ondernemer Wouter Matthijs. De opzet, waarbij inspirerende sprekers worden afgewisseld met workshops en break-out sessies, was vanaf het begin een groot succes. Meer dan 2500 mensen bezochten de eerste twee edities van het congres.

Thumbnail

Topondernemer Victor Muller tijdens de bekendmaking in Hilversum

Opzet
Deze opzet, zo bleek tijdens de presentatie, zal vrijwel ongewijzigd blijven. Wel zal mediapartner RTL Z een duidelijkere stempel drukken door aanwezig te zijn op het congres met een live uitzending en enkele RTL Z-presentatoren. Naast het fysieke congres creëert RTL Z het hele jaar door online content en ontplooit RTL Z verschillende activiteiten om MKB-ers te faciliteren met kennis en ervaring van medeondernemers en andere deskundigen. Denk hierbij aan online seminars en live minicolleges.

Naast Victor Muller zal ook ook leiderschapsexpert Ben Tiggelaar op het podium verschijnen, net als Zakenvrouw van het Jaar 2017 Elske Doets en managementcoach Jan van Setten.  Komende periode zullen er nog vele andere sprekers en topondernemers aan deze line-up worden toegevoegd. De organisatoren kijken uit naar  het MKB Ondernemers Congres op 26 oktober in de Jaarbeurs. Wil je er ook bij zijn? Dat kan! Schrijf je in via deze link.