Ondernemen

Oprichters BitSensor benoemd tot jonge ondernemers van het jaar

06 juni 2017 22:22

Ruben van Vreeland en Alex Dings bij de uitreiking. Beeld © Sprout

Het is de lijst met de meest veelbelovende 25-minners van Nederland: de Sprout 25 onder de 25. Vanavond werd bekend dat Alex Dings (21) en Ruben van Vreeland (21), oprichters van BitSensor, op plek één zijn geëindigd. Met de webapplicatie van BitSensor worden it-systemen van onder andere banken en verzekeraars beveiligd.

Onder toeziend oog van startup-prins Constantijn verkoos de jury Dings en Van Vreeland tot jonge ondernemers van het jaar. De jury keek naar zowel de businessplannen als de persoonlijkheid van de ondernemers. 

"Wat ik met name knap vind, is dat het twee jonge techneuten zijn en dat zij het toch al voor elkaar hebben gekregen om klanten voor zich te winnen in een hele moeilijke markt", zegt juryvoorzitter en Sprout-hoofdredacteur Remy Ludo Gieling. "En ze hebben een toonaangevende investeerder aan boord. Dan doe je iets goed. Dan heb je qua product, maar ook qua team iets in je mars."

BitSensor streed in de finale tegen deelautoplatform Amber Mobility (die we onlangs spraken op de Hannover Messe), dronebouwer Custom Drone en de textieldrukkers van DRUK Rotterdam. 

Meer prijzen

Het is niet de eerste prijs voor het jonge bedrijfje, dat inmiddels 12 medewerkers heeft. Vorig jaar won de startup de de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Start-up of the Year en de IBM-prijs voor meest belovende Nederlandse startup. Begin dit jaar stak de Vlaamse investeerder Volta Ventures bovendien vier ton in Bitsensor. 

BitSensor neemt het stokje over van de mannen achter de startup Watermelon. Zij wonnen vorig jaar met hun Whatsapp-dashboard voor klantenservices van bedrijven, zelfs nadat Whatsapp hun dienst liet verbieden.

Minderjarig

Ieder jaar zoekt ondernemersplatform Sprout naar de 25 meest veelbelovende jonge ondernemers. Het idee daarachter is dat de ‘jonkies’ zaken anders aanpakken dan hun oudere collega’s doen, maar wel net zo gedreven zijn. De ondernemers merken dat hun leeftijd in hun voordeel kan werken. Ze kunnen op veel sympathie rekenen en ze vallen op tussen de gevestigde orde, zo zeggen ze tegen Sprout.

Dat het soms om zeer jonge ondernemers gaat, blijkt wel uit het feit dat een aantal genomineerde ondernemers nog minderjarig zijn. Zo mag Max Keerssemeeckers, mede-oprichter van De Drankendichters, nog niet van zijn zelfgestookte gin proeven. En ook de twee Instagram-ondernemers van STAX Social Media moesten aan de rechter vragen of ze een BV mochten oprichten. Beide startups haalden echter de finale niet.

Bron • RTL Z / Karin Husslage & Gert-Jan Verstegen