Ondernemen

Steve Wozniak: 'In Silicon Valley is geld te veel de prioriteit'

04 april 2016 15:02

Beeld © ANP

Sinds Steve Wozniak in 1977 Apple oprichtte is er in Silicon Valley een hoop veranderd. Het draait er nu vooral om geld, zegt hij tegen de Amerikaanse website Mashable.

Over Apple gaat het verhaal rond dat Wozniak, Jobs en Wayne het bedrijf zijn begonnen in een garage, maar dat is een beetje een mythe, zegt Wozniak tegen Mashable. "We zijn niet begonnen in een garage, maar in mijn appartement in Cupertino", vertelt Wozniak. "Maar het verhaal over de garage is soort van waargebeurd, want we waren bescheiden en hadden geen geld."

Geld verdienen
Het geld dat nu in Silicon Valley verdiend wordt, trekt een ander soort mensen aan dan toen Wozniak er begon. "Die mensen kijken naar technologie en zeggen: 'oh, ik zou een startup kunnen oprichten en heel veel geld kunnen verdienen'. Voor de mensen die van bedrijfskunde komen, is geld de prioriteit. En voor de mensen die een technische opleiding hebben gedaan, is iets nieuws bedenken de prioriteit."

Vroeger had hij dat nooit verwacht; 'doen wat we belangrijk vinden' was de grootste drijfveer van de jonge Apple oprichters. "Jonge mensen willen vandaag de dag vooral graag rijk worden."

Bron • RTL Z