Ondernemen

Peerby haalt in week tijd twee miljoen euro op via crowdfunding

Saskia van Huijgevoort • 24 maart 2016 14:50 @Saskia_vanH

Beeld © ANP

Het was meer dan waar ze op durfden te hopen: in amper een week tijd heeft Peerby twee miljoen euro opgehaald. "We gaan nu eerst even bijkomen van alle feestvreugde en dan keihard aan de slag om alle plannen waar te maken", zegt oprichter Daan Weddepohl.

Door de enorme toeloop van investeerders, heeft het bedrijf voldoende geld opgehaald om uit te breiden naar tien Noord-Amerikaanse steden, waaronder Los Angeles, New York, Chicago en San Francisco. 

Hoera! We hebben d’r even van moeten bijkomen. Want onze campagne is maandag afgesloten op een eindbedrag van twee...

Posted by Peerby on Thursday, March 24, 2016

Het Nederlandse platform biedt particulieren de mogelijkheid om spullen door het hele land gratis aan elkaar uit te lenen. In Utrecht en Amsterdam bestaat er sinds eind vorig jaar ook de mogelijkheid om te huren van je buren via de huurdienst Peerby Go. Om deze service verder uit te breiden, was er geld nodig.

Verdere groei
Naast Amerika staat er nog een aantal Europese uitbreidingen op het programma: zo wil Peerby een vestiging openen in Londen. Ook staat het in de planning om in tien andere Nederlandse steden Peerby Go te starten. 

Peerby had vorige week vrijdag de crowdfundingsactie nog niet eens officieel online gezet, toen er al twee keer meer geld was opgehaald dan het streefbedrag: ruim 600.000 euro. Het bedrijf liet toen al weten 'overdonderd' te zijn.

Bron • RTL Z