Van onze partner Bol.com

Kijk terug: Hoe vind ik de klant van de toekomst?

01 februari 2020 16:44

Haal het beste uit jouw webshop met platforms Beeld © Getty Images

Online platformen als Bol.com en Amazon creëren kansen, maar ook uitdagingen voor ondernemers. In een speciaal online seminar gaat Frederique Dormaar in gesprek met verschillende deskundigen over de toekomst van retail en hoe jij als ondernemer zorgt dat je klaar bent voor die toekomst.

De fysieke winkel staat onder druk nu er steeds meer online wordt gekocht en verkocht. En dus is het als ondernemer belangrijk om je online zichtbaarheid zoveel mogelijk te vergroten. Maar hoe doe je dat? Frederique Dormaar praat met Jesse Weltevreden, lector Digital Commerce en Eduard Hoogenboom van bol.com over ondernemen in de platformeconomie. 

In dit seminar leer je hoe je een webwinkel opzet, hoe je daarbij gebruik kan maken van platformen en hoe je vervolgens het maximale uit die winkel haalt. 

Kijk het seminar nu terug.

Haal alles uit de platformeconomie 

Door samen te werken met een platform kun je als kleine ondernemer snel en gemakkelijk een grote doelgroep aanspreken. Daarnaast kan een samenwerking je zorgen over distributie, levering en service uit handen nemen. Maar je wilt je als winkel of merk wél kunnen onderscheiden. Hoe je dat doet, vertelt Eduard Hoogenboom. Hij werkt al jaren samen met startende online ondernemers. 

Daarnaast heeft Hoogenboom een handige checklist. Wist jij bijvoorbeeld dat jouw producten een streepjescode nodig hebben, om via een platform te kunnen verkopen? Of dat een snelle levertijd en goede service misschien nog wel belangrijker zijn dan lage prijzen? 

Met lector online commerce Jesse Weltervreden kijken we vooral naar de toekomst. Welke platformen gaan het in de toekomst goed doen in Nederland en in Europa? Hoe maak je als ondernemer de keuze tussen bol.com of Amazon? En gaat online winkelgedrag nog heel erg veranderen in de komende jaren?  

RTL Z Online Seminar 

De online seminars van RTL Z zijn interactieve uitzendingen waarbij kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen aan onze deskundigen.

Een deel van de vragen wordt in de uitzending besproken. Voor alle overige vragen zit achter de schermen een team van deskundige moderatoren klaar. 

Kijk hier voor al onze komende seminars. 

Bron • RTL Z