Ondernemen

Aanbod aan Trump: Wallonië te koop voor één euro

22 augustus 2019 20:44

Beeld © ANP

Groenland krijgt Donald Trump niet, maar is dan misschien België iets? De jongerenpartij van de N-VA, de grootste politieke partij van België, heeft hem Wallonië aangeboden. Vraagprijs: slechts één euro.

"Dear President. One euro and Wallonia is yours. Call us. #GreenlandIsNotForSale", zo twittert de jongerenafdeling. Ze heeft ook een foto geplaatst waarin de Trump Tower in het Belgische landschap is geplaatst.

Nog niet gereageerd

Of Trump belangstelling heeft voor deze deal is onduidelijk. Hij heeft nog niet gereageerd. Wallonië is het arme deel van België, waar het meeste geld in Vlaanderen zit. De verschillen tussen het Nederlandssprekende en Franssprekende deel van ons buurland zijn groot.

Walen zijn vaak ook lager opgeleid. Veel belastinggeld van de Vlamingen gaat dan ook naar hun Franssprekende medelanders. Vorige maand berekende de IESEG School of Management van Parijs hoeveel belastinggeld rijke Vlaamse belastingbetalers naar Brussel en Wallonië zien vloeien. Het ging om 6,4 miljard euro. Dat bedrag lag in lijn met eerdere studies.

Bron • RTLZ