Ondernemen

Crypto-ceo wint lunch van 4,6 miljoen dollar met crypto-scepticus Buffett

04 juni 2019 14:04

Superbelegger Warren Buffett. Beeld © Getty Images

Als Warren Buffett binnenkort heel lovend spreekt over cryptocurrencies, dan weten wij wel waardoor dat vermoedelijk komt. Hij gaat binnenkort lunchen met Justin Sun, de ceo van cryptocurrency Tron. Die heeft 4,6 miljoen dollar betaald voor de lunch.

Sun, een Chinese ondernemer van 29 jaar oud, nodigt nog eens zeven andere invloedrijke mensen uit de blockchainwereld uit om de 'titan of investment' te ontmoeten. "Ik hoop dat iedereen profiteert", tweet Sun, die ook bekend is als ceo van bestandendeelsite BitTorrent. 

Tron is de op tien na meest waardevolle cryptocurrency ter wereld, volgens de website Coin Market Cap, die gewogen gemiddeldes publiceert van koersen van meerdere handelsplatformen. 

Recordopbrengst

Ieder jaar wordt via eBay een lunch met Warren Buffett geveild. De 4.567.888 dollar die Sun bood, betekende een record. Dat bedrag gaat naar een goed doel, gratis maaltijden voor daklozen en armen in San Francisco. 

In ruil voor dat bedrag, wordt er gelunched in een steak-restaurant in New York, waar Buffett ieder jaar een steak en cherry cola bestelt

Het gaat de bieders op de veiling natuurlijk ook niet om de lunch zelf, maar om de kans om Buffett uit te horen over zijn beleggingsstrategiën. En, zoals Sun zelf al tweet: een mogelijkheid Buffett op andere gedachten te brengen over cryptocurrencies en de blockchain. 

'Bitcoin? Rattengif'

Tot nu toe is Warren Buffett geen al te grote fan van cryptocurrencies, hij heeft zelfs meerdere keren gewaarschuwd om níet in bitcoin te investeren. Handel in cryptocurrencies grenst volgens hem aan 'dementie', bitcoin noemde Buffett ooit 'rattengif in het kwadraat', schrijft de Financial Times.

Bron • RTL Z