Ondernemen

Olcay over faillissement: 'Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld'

08 mei 2019 20:02

Olcay Gulsen Beeld © ANP

Olcay Gulsen heeft voor het eerst gereageerd op de onthulling van RTL Z dat ze veel eerder wist van het faillissement van SuperTrash dan ze zei. In RTL Boulevard vertelde ze dat ze altijd naar eer en geweten heeft gehandeld. "Ik zie het onderzoek van de curator met veel vertrouwen tegemoet."

Afgelopen vrijdag kwam naar buiten dat tv-presentator en modeondernemer Olcay Gulsen dagen voordat bekend werd dat SuperTrash failliet was, al had getekend voor dat faillissement. Toentertijd vertelde ze bij RTL Boulevard dat ze zelf pas de avond ervoor op de hoogte was gebracht van het slechte nieuws.

Ophef bij RTL Boulevard

Uit documenten in handen van RTL Z bleek dat ze daar toen in het televisieprogramma over heeft gelogen. Toen haar dat werd voorgelegd, wilde Gulsen zelf niet reageren. Ook op de verhalen van anonieme ex-werknemers, die vertelden dat Gulsen probeerde te rommelen met facturen, reageerde Gulsen nooit.

Gulsen laat ondertussen bij SuperTrash een schuldenberg van 13 miljoen euro achter zich. Dat hield haar niet tegen om nog na het faillissement een poging te doen de reparatie van haar Range Rover te declareren voor 18.000 euro. Dit werd geweigerd en ze werd de toegang tot het pand ontzegd.

Het nieuws zorgde voor veel ophef afgelopen vrijdag in RTL Boulevard, het programma waar Gulsen zelf vaak te zien is. Hoewel ze zelf afwezig was, haalde deskundige Mark Koster de onthullingen van RTL Z aan. Een van de andere gasten, Peter R. de Vries, probeerde Gulsen te verdedigen, waarna de twee het in de studio met elkaar aan de stok kregen. Saillant detail: Gulsen is klant van het advocatenbureau van De Vries. Zijn zoon, Royce de Vries, staat haar als advocaat bij.

'Karaktermoord'

Gulsen noemde die uitzending nu 'een beetje karaktermoord'. "Ik werd afgelopen vrijdag ongewild geroast tijdens de uitzending op basis van anonieme bronnen", zei ze woensdagavond op televisie. Ze lijkt zich aan te sluiten bij De Vries, die vond dat de verhalen van de vier anonieme bronnen niets met de waarheid te maken hoeven te hebben.

Inhoudelijk ging Gulsen niet in op de onthullingen over haar en het faillissement van SuperTrash. Het enige wat ze wilde zeggen was dat ze het faillissement erg naar vond. "Iedereen die daar ooit mee te maken heeft gehad weet hoe vreselijk dat is voor iedereen die betrokken is. Ik heb keihard gewerkt en altijd naar eer en geweten gehandeld."

Gulsen wilde niet eerder reageren

De afgelopen weken wilde Gulsen nooit reageren op vragen van RTL Z. Ook haar advocaat wilde inhoudelijk niet reageren op de onthullingen. "Uit uw vragen blijkt dat u bezig bent een fishing expedition. Cliënte is niet voornemens u daarin te faciliteren", reageerde de advocaat vorige week.

Bron • RTL Z