Ondernemen

Bedrijf starten? Zuckerberg zoekt ondernemer voor 'slaapdoos'

29 april 2019 20:03

Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan. Beeld © Getty Images

Twee kleine kinderen, onrustige nachten, gevolgd door slapeloosheid. Het leven van jonge ouders is soms zwaar, zo ondervinden ook Mark Zuckerberg en zijn vrouw. De Facebook-ceo ontwikkelde daarom een 'slaapdoos' en vraagt nu welke ondernemer zijn idee wil hebben en de dozen wil maken.

De 'slaapdoos' zit simpel in elkaar: een houten constructie waar tussen 6 en 7 uur 's ochtends een flauw licht onder vandaan schijnt. De rest van de nacht staat de ingebouwde lamp uit. 

Stress door telefoon

Op zijn Instagram-pagina legt Zuckerberg uit dat als het licht schijnt, het een prima tijd is om op te staan en voor de kinderen om wakker te worden. Zo hoeven Zuck en zijn vrouw Priscilla Chan niet op hun telefoon te kijken.

Het controleren van de tijd op hun smartphone geeft met name Chan stress, waardoor ze 's nachts maar moeilijk weer in slaap komt. "Nu hoeft ze er alleen maar naar te kijken, en als er geen licht onder vandaan komt, is het dus geen tijd om op te staan." 

Wie wil het idee hebben?

En wie niet op z'n telefoon kijkt heeft ook geen last van afleiding, of blauw licht wat het lichaam wakker maakt. Volgens Zuckerberg werkt de doos tot nu toe uitstekend.

"Een aantal vrienden van mij willen er nu ook één, vandaar deze post. Misschien is er een ondernemer die met dit idee aan de haal wil gaan en nog meer slaapdozen voor anderen kan bouwen."

Bron • RTL Z