Ondernemen

Voor eerst in vier jaar salaris voor Twitter-topman: 1,40 dollar

09 april 2019 08:58

Twitter-topman Jack Dorsey op techbeurs CES. Beeld © Getty Images

De komma staat niet verkeerd, en het bedrag is juist: Jack Dorsey, topman van Twitter, heeft voor het eerst in vier jaar een salaris gekregen dat 1 dollar en 40 cent bedraagt. Het bedrag verwijst naar de maximale lengte van 140 tekens die een tweet oorspronkelijk mocht hebben.

Onduidelijk is of zijn salaris nog mag stijgen naar 2,80 dollar (2,48 euro), aangezien het aantal tekens eind 2017 is verdubbeld naar 280. Dat Dorsey werkte zonder loon of bonus, is zijn eigen keuze geweest. Op die manier wilde hij naar eigen zeggen zijn vertrouwen in Twitter uitdrukken.

Toch hoeft Dorsey niet op water en droog brood te leven met zijn jaarsalaris van 1,40 dollar. Hij is al miljardair en heeft als oprichter aandelen in Twitter. Ook heeft hij goed verdiend met betalingsbedrijf Square, dat hij heeft opgericht. 

Geen water en droog brood

Hoewel het aantal gebruikers van het sociale medium al kwartalen op rij daalt, boekt het bedrijf al vijf kwartalen op een rij winst. Dat komt omdat inkomsten uit advertenties stijgen.  

Het bedrijf ligt regelmatig onder vuur, onder andere vanwege haatzaaierij en ziet het verdwijnen van gebruikers. Volgens Twitter komt dit laatste omdat het miljoenen verdachte accounts heeft geschrapt, maar het bedrijf stelt ook dat de Europese privacywet ervoor zorgt dat minder Europeanen de dienst gebruiken.

Bron • RTL Z / ANP