Ondernemen

Amerikanen komen met 'Bernie Madoff-verzekering'

Jelle Maasbach • 12 maart 2019 17:07 @JMaasbach

Bernie Madoff zit een gevangenisstraf uit van 150 jaar. Beeld © EPA

In de Verenigde Staten kun je je vanaf nu verzekeren tegen oplichting door witteboordencriminelen. Er is namelijk een bedrijf dat een 'Bernie Madoff-verzekering' aanbiedt.

Het bedrijf dat de speciale verzekeringen aanbiedt heet Capital Shield Insurance Services. Volgens hen gebeurt het nog te vaak dat financieel adviseurs klanten oplichten. In de VS zijn er meer dan 650.000 adviseurs en ongeveer 50.000 zijn voor kleine of grote vergrijpen op de vingers getikt. 

De speciale verzekering werkt als volgt. De verzekeraar rekent 1,5 procent per miljoen dollar. Investeer je via een adviseur een miljoen, dan betaal je dus 1500 dollar aan de verzekeraar. Vervolgens is je inleg verzekerd.

 

 

 

Madoff 2.0

Mocht een louche adviseur er met het geld vandoor gaan, dan krijg je je geld volledig terug. Nog voor de rechtszaak is begonnen en als 'de handboeien van de fraudeur om zijn gedaan'. 

Met de verzekering speelt het bedrijf in op de angst voor een tweede Madoff. De Amerikaan was in zijn eentje goed voor de grootste investeringsfraude uit de geschiedenis. Hij zit een gevangenisstraf uit van 150 jaar.

Bron • RTL Z