Van onze partner Accenture

AIA-winnaar in de categorie 'Veiligheid'

21 februari 2019 13:49

Beeld ©

De Duitse startup ‘QuantiCor Security’ won in 2018 de ‘Accenture Innovation Award’ in de categorie Veiligheid. Het bedrijf doet onderzoek naar en ontwikkelt beveiligingsoplossingen voor Quantum computers. Wij gingen in gesprek met CEO & Founder van het bedrijf: Dr. Rachid El Bansarkhani. 

 

 “Wij ontwikkelen beveiligingssoftware die hoge bescherming moeten bieden tegen aanvallen op Quantum Computers. Dit zijn superslimme computers, speciaal voor hele complexe taken”, vertelt de founder van het bedrijf. “Voor deze nieuwe computervorm hebben veel bedrijven nog geen beveiliging. Naast het ontwikkelen van de software doen we ook onderzoek naar slimmere manieren om bedrijven in alle branches te kunnen beschermen tegen quantum computer aanvallen. We kijken vooral naar IoT (Internet of Things). Iets wat steeds meer geïntegreerd is in onze samenleving en waar we ook bescherming tegen nodig hebben.” 

Awards

De Accenture Innovation Awards heeft het bedrijf zeker geholpen. “Allereerst is het natuurlijk een enorme eer om zo’n award te winnen”, vertelt Dr. El Bansarkhani. “De mensen die in de jury zaten, komen allemaal uit de securitywereld. Zijn vonden onze innovatieve oplossing goed en gaven ons goede feedback. Daarnaast zijn we dankzij de Innovation Awards en de internationale reputatie hiervan in contact gekomen met allerlei grote bedrijven die geïnteresseerd zijn in het bedrijf die met ons willen samenwerken. Veel mensen en bedrijven van over de hele wereld hebben meegekregen dat wij de award gewonnen hebben, waaronder mensen die veel kennis hebben rondom dit onderwerp. Vanuit hier kunnen we het bedrijf verder uitbouwen.”  

 

Meer informatie over Quanticor vind je hier.