Ondernemen

Kijk terug: beter leren met virtual reality en een exoskelet

02 november 2018 12:45

Met de Sense Glove kun je voelen wat je in VR ziet. Beeld © Sense Glove

RTL Z is de hele dag aanwezig bij de Accenture Innovation Summit. In drie live-uitzendingen laten we ondernemers aanschuiven die vertellen hoe zij de wereld denken te veranderen met technologie. In de tweede show draait alles om leren via virtual reality. Je kunt hier live meekijken vanaf 13.00.

Zowel de Incision Academy als de Sense Glove maken gebruik van de nieuwste technologieën om het leren van vaardigheden te versnellen. De Incision Academy richt zich op de wereld van chirurgie en biedt VR-oplossingen aan om te leren over de anatomie van de mens en verschillende situaties die kunnen ontstaan in de operatiekamer. 

De Sense Glove is een innovatief exoskelet waarmee je dat wat je in VR ziet ook daadwerkelijk kan voelen. Presentatrice Meike de Jong zal de 'handschoen' demonstreren door een virtueel ei kapot te knijpen. Medebedenker Niels Bogerds legt uit waar de Sense Glove echt voor bedoeld is. 

Ook schuift Deborah Nas van de TU Delft aan. De hoogleraar in technologie en innovatie ziet wel kansen voor nieuwe technologie in het onderwijs. 

Bekijk hier de uitzending terug

Bron • RTL Z