Ondernemen

Klanten lopen deur plat bij failliet De Waard: 'Het is wonderbaarlijk'

Matthias Pauw • 09 augustus 2018 15:24 @mattpauw

Beeld ©

De iconische tentenmaker De Waard is meegesleept in het faillissement van kampeerketen Vrijbuiter, maar de zaken gaan er op dit moment juist bijzonder goed. Bij de winkel in Heerde is het volgens de filiaalmanager drukker dan ooit.

"Het is wonderbaarlijk", zegt manager Pé Bouwman van de De Waard-winkel in het Gelderse Heerde. Sinds het bedrijf waar hij voor werkt in een faillissement zit, is het opeens veel drukker geworden in zijn winkel.

Laatste kans?

"En dat zijn niet mensen die alleen even een zakje haringen komen halen", zegt hij met enige trots. "Ze kopen echt nieuwe tenten."

Bouwman vermoedt dat de run op zijn tenten te maken heeft met de vrees van mensen dat het de laatste kans is om aan een De Waard-tent te komen. Maar hij houdt hoop dat dit juist een 'mooi signaal is aan alle kopers' dat het bedrijf de moeite waard is om in te investeren.

Steun van fans

Naast de klanten die daadwerkelijk spullen komen kopen, zijn er ook fans van de tentenfabrikant die gewoon even langskomen om hun steun te betuigen. Ook op Facebook blijkt dat veel mensen houden van De Waard. Het regent steunbetuigingen aan het adres van het bedrijf.

"Wens jullie alle succes van de wereld. En inderdaad kamperen zonder een de Waard kan niet", zegt een fan in reactie op een bericht van De Waard.

Veel mensen halen ook met weemoed herinneringen op over hun vaak decennialange kampeeravonturen met de katoenen kwaliteitstenten. Camping De Wildhoeve heeft zelfs een taart laten bezorgen met daarop de tekst: "Zet 'm op. Kampeerwereld zonder De Waard bestaat niet."

Tientallen geïnteresseerden

Of zij ook in de toekomst nog nieuwe tenten van De Waard kunnen kopen is nog niet zeker. Maandag hadden 'tientallen' potentiële doorstarters zich gemeld bij de curatoren. Sommige van hen zouden geïnteresseerd zijn in het hele Vrijbuiter-concern, andere willen alleen De Waard kopen.

De curatoren verwachtten aan het begin van de week nog een volle week nodig te hebben voor er serieus met kopers zaken gedaan kan worden. Bouwman moet het voorlopig allemaal maar afwachten.

Wat hij wel heeft gehoord is dat sommige gegadigden die een bod hadden uitgebracht, nog nadere informatie hadden gevraagd omdat er onduidelijkheden waren in de documenten.

De curatoren waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Bron • RTL Z