Ondernemen

Eindhovense autodeel-startup Amber haalt half miljoen op

Bright • 01 november 2017 14:28 @Bright

Beeld ©

De Eindhovense aanbieder van elektrische deelauto’s Amber heeft 500.000 euro aan investeringen en subsidies opgehaald. Het bedrijf wil uitbreiden naar Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Een groot deel van het geld is afkomstig van de Brabantse zakenman en investeerder Jan Scholt. Volgens Amber zal Scholt ook bij de volgende investeringsronde, die volgend jaar moet plaatsvinden, weer de leidende investeerder worden. 

Amber, dat nu nog alleen actief is in Eindhoven en volgens de eigen site 45 gebruikers telt, wil het investeringsgeld gebruiken om te groeien in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf mikt daarbij om te beginnen op Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Autobezit overbodig maken

De startup heeft zich ten doel gesteld om autobezit overbodig te maken. "Steden staan vol met auto’s die 23 van de 24 uur in een dag niets doen", zei Amber-ceo Steven Nelemans vorig jaar tegen Bright. Door die auto’s te vervangen door deelauto’s - bij voorkeur de BMW i3's van Amber - kunnen volgens hem veel van die auto's weg.

Gebruikers van Amber kunnen via de app van de dienst een elektrische auto reserveren. Eenmalig gebruik kost 12 euro per uur. Wie een maandabonnement afsluit, betaalt 120 euro voor de eerste tien uur en 8 euro voor alle daaropvolgende uren. 

Bekijk hieronder onze reportage over Amber uit Bright TV van vorig jaar:

Meer op rtlz.nl:
Hyundai zet 100 deelauto's in Amsterdam met ruimte voor gezin

Bron • Bright.nl